Contact

Cei drepți ce nu pot fi cumpărați

26 decembrie 2017, 1 comentariu
Contactează-mă!

În decembrie poate mai mult ca oricând în decursul anului vorbim despre ei, despre eroi. Acei oameni minunați care au sacrificat ceva sau totul pentru mai binele altora și al țării, luptând pentru un principiu, pentru un crez.

Zilele acestea o parte din presă a redat cazul medicului Mihai Lucan. Cu cât citești mai mult te îngrozești de cangrena unui sistem corupt care naște monștri! Un sistem care pune mai presus de orice binele unui grup infracțional (cu puternice încrengături politice) – decât binele alegătorului de rând, al omului suferind disperat – ce se uită la Stat ca la ultima speranță. .

Și nu vorbesc doar de medicul Lucan de la Cluj, vorbim de mai toate atrocitățile ieșite la iveală în ultima perioadă vezi  Dan Condrea – Hexifarma, Dr. Burnei, acei neoameni de la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București și CNAS și lista poate continua. Acești oameni s-au manifestat așa pentru că sistemul le-a permis. În sistem s-au putut crea breșe, cu spăgi și trafic de influență, în sistem există funcționari șantajabili, în sistem există oameni aduși în postura de a fi șantajabili, în sistem există capete plecate și din ce în ce mai puțini oameni drepți.

Pentru mine, în România lui 2017,  un procuror ce-și face datoria în acest sistem profund corupt, în numele justiției, fără teamă – este un erou. Un funcționar public ce rezistă presiunilor sistemului suferind consecințe profesionale și personale – pentru a-și apăra demnitatea și principiile  – e un erou. Un actual deputat ce denunță sistemul, după ani în care a încercat să scoată adevărul la lumină pentru ca principial nu e de acord cu traficul de organe – este și el un erou în felul său.

E trist nu-i așa? Obișnuiam să ne gândim la eroi altfel – Eroul pe câmpul de luptă ce se sacrifică pentru țară. Eroul martir anti-comunist. Eroul Revoluției din Decembrie. România are însa sute de eroi nevăzuți, oameni drepți despre care nu știm mai nimic – oameni care se luptă zilnic cu sistemul pentru noi toți. Cunoști astfel de oameni?

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Comentarii (1)

 1. Situatia dezastruasa din majoritatea spitalelor este facuta deliberat, in primul rand de catre politicieni si mai apoi de catre managerii, de regula medicii acestora.
  Trusturi straine, au investit in spitale, clinici si cabinete medicale ” private ” dar cu personal romanesc. Preturile practicate sunt MONSTRUASE !
  La Spitalul MONZA din capitala la o operatie de ANEVRISM DE AORTA costa cat o garsoniera.
  Si asta nu este tot !
  Operatia in sine este facuta de un medic strain asistat de medici autohtoni,
  In afara de aparatura medicala performanta si luxul holurilor impodobite cu reproduceri de picturi in rame scumpe, personalul auxiliar si dotarile in rezerele pacientilor sunt mediocre, desi o noapte de spitalizare este mai scumpa decat o camera de hotel 5 stele !
  In spitalele romanesti, trebuie sa stai la rand, riscul de a fi omis, asa cum s-a intamplat cu cei doi copii carora li s-au refuzat transplantul renal, in detrimentul unui cantaret sau actor celebru este arhi cunoscut.
  Asi fi mai mult decat multumit daca un ziarist onest m-ar contacta.
  Sunt sigur ca s-ar cutremura de dezvaluirile pe care le pot face ! CU DOCUMENTE .

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design