021/9003

Despre mine

Contactează-mă!

Misiunea mea

În furtuna schimbărilor în care îi poartă carierele lor, misiunea mea este să îi ghidez pe profesioniști, să îi antrenez în drumul lor către următorul nivel, să îi ajut să înțeleagă mecanismele propriilor dorințe sau tranziții în carieră, să le arăt cum pot străluci în ceea ce își doresc să facă și să învețe cum să își valorifice mai bine propriile competențe. Fac asta pe baza experienței mele de 18 ani în leadership, pe baza calificărilor și certificărilor obținute de mine cu cei mai buni dintre cei buni, dar și pe baza erorilor mele ce fac parte din succesul meu personal actual!

M-am format la școala multinaționalelor ce intrau timid în mediul de business din România, după anii ’90 și am avut parte de modele de management total diferite de ceea ce puteai învăța în sistemul românesc de atunci. Am participat la start-up-ul unor companii mari în România – Connex și Oracle – și am condus toate tipurile de echipe existente în aceste organizații: echipe de relații cu clienții, echipe de suport vânzări, echipe de colectare debite sau echipe de telesales sau telemarketing. Am avut șansa să lucrez în medii multiculturale și să joc roluri globale, care mi-au permis să fac start-up-uri intraprenoriale în India sau China. Am învățat să fac strategie, managementul echipelor internaționale, project management, recrutare, relații cu clienții, telesales, suport vânzări și multe altele, de la cei mai buni!

Când am simțit nevoia de a mă reinventa și de a-mi demonstra că pot să pornesc pe drumul sinuos al antreprenoriatului, am făcut-o și nu mi-a fost ușor să o iau de la zero! Dar m-am bucurat de fiecare zi din viața mea de antreprenor, de libertatea de a alege proiectele care mă provoacă, de libertatea de a crea și de a mă pune în slujba celor ce au nevoie de competența mea. Și credeți-mă, nu există bucurie sufletească mai mare ca atunci când citesc mesajele pe care le primesc, din când în când, de la cei pe care îi antrenez sau de la cei ce îmi citesc articolele.

Uneori, acestea vin tocmai când obosesc și, citindu-le, știu că sunt pe Drumul Meu, așa că merg înainte, deoarece pentru mine ”a rata” nu este o opțiune!

Astăzi, sunt Executive Presence & Public Speaking Coach.

Iată câteva repere din viața mea ca antreprenor:

Există o poveste veche legată de excelența personală care sună cam așa:

Un bărbat care trecea pe lângă un șantier vede trei muncitori – fiecare din ei împingând câte o roabă, în fiecare roabă fiind câte o piatră uriașă. Mânat de curiozitate, bărbatul îl intreabă pe unul din muncitori ce face el acolo.

– Ce ți se pare că fac? zise acesta. Doar car o piatră. Nemulțumit de răspuns, bărbatul îl intreabă și pe al doilea bărbat:

– Măi oameni buni, ce faceți voi aici? Neobosindu-se să se uite la el, muncitorul răspunse:

– Ridicăm niște ziduri… Frustrat, omul nostru îl întrebă și pe al treilea bărbat:

– Poți să-mi spui ce faceți voi aici, oameni buni?  Spre deosebire de cei doi, acest om se oprește din lucru, își sterge sudoarea de pe frunte și spune cu un zâmbet larg:

– Apoi, noi, aici, clădim un castel și urmează să fie… magnific!

Eu ajut profesioniștii să-și cultive imaginea personală, inclusiv prin public speaking. Unul din motivele pentru care fac aceasta este, evident, ca pentru orice antreprenor, să-mi pot plăti facturile și îndeplini responsabilitățile sociale. Din această perspectivă, eu … doar car pietre. Dacă schimbăm perspectiva, la nivelul următor, unul din obiectivele mele este să îmi dezvolt practica de coaching și să vând mai multe programe de instruire – cu cât fac mai bine acest lucru, cu atât îmi atrag mai multi clienți. Din această perspectivă, poți spune că eu doar… ridic ziduri.

Dar adevăratul motiv pentru articolele mele, pentru cartea mea, pentru activitatea mea de consultanță în business sau coaching este că îmi doresc să îi ajut pe profesioniști să facă tranziția către nivelul următor, să le dau curaj pentru propriile lor victorii, iar mesajul “Îndrăznește”, ales de mine ca laitmotiv pentru ceea ce fac încă din 2012, nu este întâmplător! Eu îi ajut pe oameni să-și construiască propriile lor castele durabile, îi ajut să redescopere diamantele din ei și să se arate lumii în deplinătatea aptitudinilor și competențelor lor. Ajutându-i pe ei, îmi construiesc propria mea catedrală peste timp!

Contactează-mă!

Am colaborat cu succes

Amalia Sterescu
Amalia Sterescu
Amalia Sterescu
Amalia Sterescu
Amalia Sterescu

Ce spun cei pe care i-am pregătit

Agaoglu Hayati, Manager Liceul Teoretic Internațional de Informatică București

Îmi exprim pe această cale recunoștința și vă mulțumesc pentru dăruirea și implicarea în buna desfășurare a concursului Bright Speakers – “Vocile care schimbă lumea”. Feedback-ul primit din partea elevilor a fost unul copleșitor, iar bucuria lor nu poate fi exprimată în cuvinte. Posibilitatea oferită copiilor de a-și exprima liber ideile, visurile și proiecția lor pentru […]

Citeste
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?

Resurse gratuite

E-book
gratuit

"Vreau să-mi schimb cariera"
vreau acces

Ghidul tranziției
în carieră

pas cu pas
vreau acces

Public
Speaking

resurse gratuite
vreau acces
© 2017 Amalia Sterescu Designed by: Live Design