7 Mituri corporatiste în care nu mai cred

Amalia Sterescu \ 7 Mituri corporatiste în care nu mai cred

La 24 de ani, când am intrat prima oară într-o corporație… Credeam. Credeam în misiunea și valorile înșirate peste tot pe pereți. Și nu mi-e rușine să recunosc asta. Chiar dacă eram puși să învățăm pe de rost aceste valori pentru a putea accesa alte nivele ierarhice (erau incluse în proba de interviu) – eu tot credeam; nu aveam alte modele în lumea aceea post decembristă. Unii prieteni de-ai mei, ceva mai maturi, o numeau spălare pe creier, alții o ignorau și își vedeau de treabă, dar eu Credeam. Aveam un soi de inocență, un idealism pe care le-am pierdut ulterior în culisele unor bătălii de puțini știute.

Când am promovat ulterior în poziții de “middle management”, încă mai credeam că avem o misiune, că trebuie să împlinim o viziune, că fiecare om din echipă e important, că…

Numai când am ajuns în poziții de “senior leadership”, am putut să văd și să înțeleg cu adevărat sistemul corporate și îmi amintesc că am făcut un mare AHA!, iar unul din liderii de atunci mi-a spus sec: “Welcome to senior leadership!”. Și atunci ceva s-a dărâmat în mine, nu am mai crezut.

 Iată 7 mituri corporatiste în care nu mai cred:

Văd frecvent pe agenda diverselor conferințe, subiectul “Diferența dintre generații. Cum abordăm generația Y și Z?” Un lucru e clar: dacă vreți performanță, renunțați la valorile corporatiste în care oamenii nu se regăsesc! 

Dacă vreți pasiunea oamenilor cu care lucrați, aceasta nu se cumpără cu un salariu mai mare sau cu amenințări subtile, ea se întreține prin leadership autentic, inspirațional.

Nu mai închideți ochii la practicile găunoase! Provocați status quo-ul și faceți curățenie!

Eliberați-vă de cuvintele fără noimă sădite în mintea și sufletul oamenilor cu care lucrați și aflați-le pe cele care într-adevăr contează pentru ei!

Nu mai falsificați leadership-ul, măcar voi, cei instruiți, pentru care etica e importantă, măcar voi fiți autentici, într-o țară în care falsul tinde să devină o virtute!

Data articol: 24 august 2016
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

© 2024 Amalia Sterescu Designed by: Live Design