Contact

Caravana ”Public speaking în şcoala ta”!

17 mai 2015, 0 comentarii
Contactează-mă!

La sfârşitul lunii aprilie am făcut un tur de forţă susţinând 6 conferinţe în gimnazii şi licee din Bucureşti, în scopul popularizării introducerii public speaking ca opţional în sistemul public de învăţământ. Am strâns multe impresii din acest periplu, atât de la reprezentanţii şcolilor sau ai Inspectoratului General al Municipiului Bucureşti, dar am reţinut şi întrebările şi părerile elevilor.

Azi am să vă prezint câteva impresii de la Şcoala Centrală.
Construită în 1890 de arh. Ion Mincu în stil neoromânesc, această bijuterie îţi face imaginaţia să lucreze din momentul în care păşeşti pe uşile-i largi. Clădirea, proiectată inițial pentru 25 de domniţe ale marilor boieri munteni, adăposteşte astăzi nu mai puţin de 1000 de elevi – îmi spune directoarea şcolii. Cu uşi largi, înalte cu destinaţia fiecărei clase inscripţionată ca acum 120 de ani, impresionează prin holul superb şi mai ales prin curtea interioară unde odinioară funcţiona chiar şi un patinoar pe timp de iarnă, pentru rezidenţele şcolii. Curtea interioară a cunoscut de-a lungul timpului mai multe transformări, de la grădina în stil francez la cea în stil englez, însă chiar şi azi, datând din 1890, tronează un frasin – martor al bucuriilor, succeselor sau eşecurilor elevilor ce s-au adăpostit la umbra sa.

Elevii mă aşteaptă într-un amfiteatru larg. Îi întreb câţi dintre ei s-ar simţi inconfortabil să fie în locul meu azi şi să vorbească în faţa tuturor celor prezenţi în sală? Multe mâine se ridică timide la început. Sunt stresaţi de teze, dar eu le spun că tezele de azi sunt doar mici obstacole pe lângă marile examene ale vieţii fiindcă da, viaţa te va scoate de multe ori la tablă şi atunci va trebui să ştii să-ţi exprimi argumentat punctul de vedere, va trebui să ai curajul să ieşi în faţă şi să te arăţi lumii aşa cum eşti: puternic şi talentat!
Le explic de ce ar trebui să înveţe public speaking, cum îi va ajuta în viaţă şi mai ales cât de util le este în lumea globalizată în care funcţionăm cu toţii azi. Pun timizi întrebări şi vor să afle cum şi când vor putea avea un opţional de public speaking în şcoala lor.

La final, după ce le vorbesc 40 de minute despre etapele proiectului şi ce înseamnă acest program pentru ei, îi întreb câţi dintre ei s-ar înscrie la un astfel de opţional şi zâmbesc optimistă când văd că mâinile lor ridicate sunt mult mai numeroase decât atunci când la începutul prezentării le-am pus prima întrebare.
Caravana a continuat în Liceul Şincai, dar despre asta într-un articol următor.

 

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design