Ce poveste ne spunem atunci când simțim că stagnăm în carieră?🤯

Amalia Sterescu \ Ce poveste ne spunem atunci când simțim că stagnăm în carieră?🤯
Există șase situații profesionale ce reprezintă o provocare curentă în ceea ce privește cariera, cu care este posibil să vă confruntați chiar în acest moment! 💡Ca membru al comunității mele, ți-am pregătit mai jos un instrument de diagnostic!


1. CARE ESTE SENSUL?
Te întrebi adesea asta pentru că ești în căutarea unui nou tip de răsplată și de satisfacție… Poate că împlinirea pe care o cauți mai nou, vine din dorința puternică de a-i ajuta pe alții la nevoie. Personal am trecut prin această etapă acum mai bine de 12 ani și deși îmi construisem o carieră în lumea corporațiilor cu amprentă globală, simțeam din ce în ce mai pregnant că drumul meu era în afara acelei lumi. Azi antrenez alți profesioniști în căutare de … sens și am învățat că în momentul în care se declanșează acest tip de frământare interioară, nimic nu o poate stăvili, numai că trebuie să acceptăm că nu există rețete aici și că fiecare aduce schimbarea în propria carieră, în ritmul său. Pentru mulți lideri experimentați ”Care este sensul?” se transformă ușor, ușor într-un demers de Legacy – o moștenire durabilă care să treacă testul timpului.

2. M-AM SĂTURAT SĂ FAC ACELAȘI LUCRU DAR TOT TREBUIE SĂ CÂȘTIG BANI!
Ai succes în munca ta, ai un pachet de beneficii admirabil, ești mulțumit cu suma pe care o câștigi anual dar nu concepi ideea ca peste câțiva ani să ai același loc de muncă… Din experiența mea de coach pe tranziții în carieră pot să remarc că, femeile după concediul de maternitate de exemplu, fac adesea schimbări curajoase de carieră, care să le acomodeze mai bine noul rol de mamă dar și cel de profesioniste. Am atât de multe exemple cu schimbări radicale de carieră sau tranziții la antreprenoriat care chiar dacă nu au mai adus aceleași venituri persoanelor în cauză, au adus mai mult echilibru și pasiune pentru munca și rolul pe care l-au îmbrățișat.

3. RĂNIT(Ă) ȘI EZITANT(Ă)
Suferi? Ești victima schimbării locului de muncă? Poate ai fost concediat(ă) brusc, ori ai fost victima discriminării la locul de muncă? Toate aceste evenimente nedorite te pot face să eziți, îți pot clătina baza ta de încredere ca profesionist, te pot determina să ruminezi și să chestionezi îndelung ce nu ai făcut bine, ce-ar fi fost dacă…Te fac să privești cu mare neîncredere oferta oricărui angajator și să eziți. Am întâlnit profesioniști foarte buni, care în momentul în care au fost luați prin surprindere de o concediere s-au clătinat masiv în forul lor interior și au luat decizia de a deveni proprii lor angajatori.

4. PLICTISIT(Ă) ȘI PLAFONAT(Ă)?
Mulți profesioniști au muncit din greu în rolurile lor curente și la un moment dat s-au epuizat, simt nevoia să facă o schimbare pur și simplu. Dacă organizația nu identifică la timp această nevoie și nu vine cu opțiuni interesante în interiorul organizației – de cele mai multe ori aceste talente se pierd în exterior.

5. ÎMI DORESC SĂ FIU PE CONT PROPRIU!
Câți dintre voi v-ați dat voie a cocheta cu ideea antreprenoriatului sau măcar a freelancing-ului? E acolo în tine un potențial antreprenorial pe care îl porți cu tine dar nu ți-ai dat încă cu adevărat șansa de a-l exploata cum se cuvine? Chiar dacă în România în ultimul an s-au închis peste 9000 de firme mici și medii, nu e cazul să dai înapoi pentru că dragii mei, vine un moment unic în cariera ta când ești pregătit pentru antreprenoriat iar dacă ratezi, ține minte de la mine, oricând îți poți lua un job! Ai curaj!

6. ÎN PRAG DE PENSIONARE
Știu, pentru unii pensionarea e un obiectiv în sine, pentru alții e un motiv de depresie… Dacă ideea de a te deconecta brusc de la viața profesională te sperie, atunci poate vei avea o deconectare progresivă, în care vei continua să rămâi relevant și să ajuți în roluri temporare sau part time.

💡💡 Așadar în ce situație profesională te afli acum și ce poveste îți spui pentru a da un nume acestei stagnări? Dacă dorești să explorezi individual mai mult acest demers, am pregătit pentru tine un CHESTIONAR RAPID!!!

Ce faci mai departe? Pentru a debloca situația actuală este util să abordați următorii pași:

1) Autoevaluare – Întărim baza! Cine sunt azi ca profesionit? Care sunt poveștile și realizările mele de succes? Care e valoarea pe care eu o pot aduce oricărei organizații/comunități? Care îmi sunt punctele tari? Dar oportunitățile?
2) Inventar autosabotori. Cum mă autosabotez în realizarea obiectivelor mele de carieră? Cum mă pot împrieteni cu autosabotorii mei? (citește Lisa Lahey – Imunitate la schimbare.) Cum îmi pot valorifica mai bine oportunitățile?
3) Concepe un Plan de Acțiune! Simplu, în care crezi. Un plan făcut de tine pentru tine nu de alții așa cum cred ei că ar trebui să evoluezi profesional!
4) Apelează la un coach în tranziții în carieră. Ca și strateg în personal branding certificat și coach specializat pe tranziții în carieră, am ajutat sute de profesioniști să facă acele demersuri necesare pentru a se regăsi din nou pe drumul lor, cu sens și pasiune!

Uneori în carieră ne anticipăm destinația și găsim sens fiind pe drumul nostru, alteori găsim
pasiune în a ne căuta destinația – indiferent care ți-e calea, pasiunea și motivația
cu care faci lucrurile să devină realitate, sunt esențiale! Banii și succesul sunt doar consecințe conexe, binevenite.

Mult succes pe drumul Tău!


Sursa foto: clearcareer.us
Resurse: Herminia Ibarra, Julie Jansen, Daniel H.Pink

REZERVA COACHING 1:1 CU AMALIA
Data articol: 17 iulie 2024
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

newsletter
EXCLUSIV PE MAIL
Un pont citit la cafea îți poate schimba cariera sau business-ul
Asigură-te ca nu ratezi oportunitatea de a accesa gratuit informații valoroase și concise, pe care nu le găsești în altă parte
Abonează-te la newsletter
© 2025 Amalia Sterescu Designed by: Live Design