Contact

Cred în rolul femeii de Educator

17 martie 2016, 0 comentarii
Contactează-mă!

Cred în rolul femeii de Educator

Știți ce se întâmplă cu majoritatea asociațiilor de femei din țară sau a evenimentelor destinate comunităților de femei? Mor, uneori brusc și neașteptat  – alteori agonizează! Mor pentru că: nu există viziune, mor pentru că nu există implicare și educație pe managementul comunităților, mor pentru că nu învâțăm voluntariatul în școli și nu știm cum să ne dozăm eforturile și pentru voluntariat.

În consecință cele care rezistă, atât comunități de femei active cât și evenimente dedicate lor sunt de apreciat, au ceva special! Și Clujul are The Woman, un eveniment ce a trecut testul timpului și mai are o asociație de femei în afaceri foarte activă!

Așadar, mă întrebam aseară oare ce determină un grup atât de numeros de doamne și domnișoare să fie în aceeași sală la The Woman? Fac public speaking official din 2012, vorbesc în general cam la 31 de conferințe anual, din cele 31 de evenimente anuale cam în 10% mă adresez unor comunități de femei însă, vreau  să subliniez o realitate și nu vorbesc prostii: nicăieri în țara asta nu am văzut un eveniment dedicat femeilor care să adune atât de multe doamne la un loc, niciodată!

Cheia? Răspunsul stă nu numai în talentul  organizatorilor ce au reușit să transforme The Woman într-un eveniment în serie dar mai e ceva, mult mai important ce nu ține de organizator: curiozitatea audienței feminine de AICI, dorința lor de a învăța și de a fi din ce în ce mai bune  și nu în ultimul rând, dorința de a reuși în ceea ce și-au propus! Nu sunt puține situațiile în care sunt contactată de doamne din Cluj care au un vis, care vor mai mult – există această zbatere interioară care face diferența de la mi-aș dori să… la acționez ca să…

Pentru mine personal The Woman are ceva special:

  • În 2013 The Woman m-a adus la Cluj pentru prima oară, așa am descoperit potențialul acestui oraș, oamenii săi, am legat prietenii și mi-am câștigat noi clienți!
  • Anul trecut, în 2015 de pe această scenă mi-am împlinit un vis – mi-am lansat prima mea carte Tango cu viața alături de editura Școala Ardeleană.
  • Iar pe 10 martie 2016 am fost prezentă în calitate de ambasador al conferinței la final de mandat dacă pot spune asta! Partea amuzantă este că acest titlu ce mă onorează nu vine însoțit și de o fișă a postului, așadar mi-am asumat acest rol în felul meu: am continuat să scriu cu preponderență subiecte interesante pentru audiența feminină, am continuat să sprijin leadership-ul feminin prin programele mele de coaching și personal branding, am oferit The Woman ca exemplu ori de câte ori am avut ocazia!

Sper că acest rol de ambasador să aibaă continuitate iar personalitățile ce vor prelua acest rol de aici înainte să contribuie la viitorul success al acestui eveniment!

Îmi doresc un The Woman internațional, un The Woman ca o platformă de dezvoltare pentru leadership-ul feminin, un The Woman în care în sală să aducem o categorie specială de femei, femeile pensionare, retrase din activitatea profesională cu subiecte de interes pentru ele – acolo este înțelepciunea noastră pe care o ignorăm-   și îmi mai doresc măcar un eveniment The Woman cu speakeri femei și audiența exclusiv masculină pentru că atunci când spun The Woman sau Ambasador The Woman  să nu mai fie egal cu feminism în mintea multora căci nu e vorba de asta!

De-a lungul anilor de pe scena The Woman mi-am permis să fac sugestii . Am spus printre altele că:

  • Atunci când vrei să-ți construiești o carieră nimeni nu e mai responsabil de acest proces decât chiar TU!
  • Că nu există bariere în calea promovării femeii lider mai mari de cele pe care și le setează chiar ea însăși;
  • Ca atunci când ești în dificultate trebuie să știi cui să ceri ajutorul, mentoring și coaching.
  • Pentru a arăta lumii cine ești ca lider trebuie să îndrăznești, să muncești constant și să înveți să vinzi ceea ce te face special.
  • Atunci când apar copiii în viața ta să știi să alegi calea care îți aduce echilibru și satisfacții fără să simți că ai sacrificat ceva. Nu renunța la a te simți împlinit – pentru fiecare împlinirea profesională îmbracă forme diverse!
  • Să nu vă mai auto sabotați!

De data aceasta nu vin cu sfaturi sau sugestii, vin cu o întrebare ce adeseori îi bulversează pe clienții mei: Ce înseamnă nivelul următor pentru tine? Vizualizează acest tablou! Cum vei ajunge din punctul A în punctul B? Ce trebuie să faci și nu faci încă ca să ajungi acolo? Multe persoane au o dificultate în a da răspunsul pentru că nu și-au mai răspuns demult la întrebarea ” Cine ești tu? Ce te face diferită? Cum poți exprima lumii ceea ce te face diferită?”

Mă întrebam care este cel mai putenic rol pe care 500 de femei adunate laolaltă îl au în afară de cel de a da viață, de a construi business-uri, cariere, de a avea grijă de cei vârstnici..

Un vechi proverb sanscrit spune că femeia este casa și casa este baza societății. Așa cum ne construim casa asa ne construim și țara. Dacă acea casă e neadecvată fie din punctul de vedere al condițiilor sau al atmosferei iubitoare și prietenoase de care orice copil are nevoie pentru a crește și a se dezvolta – atunci acea țară nu poate avea armonie!  Ori nici o țară care nu are armonie nu poate să se dezvolte indiferent de direcție.

Eu cred în rolul nativ al femeii de educator! Căci dacă vrem să avem etică, dacă vrem să ne conducem viața și țara după principii și valori , dacă vrem să construim acolo unde alții au dărâmat – atunci avem nevoie de educație! Întâi ne educăm pe noi și apoi îi educăm pe alții!

Malala spunea ” Un copil, un profesor, un condei și o carte pot schimba  lumea” !  Să fim puternice prin educație!

Mult succes!

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design