Contact

De ce nu e România pe harta răspândirii globale a centrelor BPO & SSC?

22 februarie 2013, 0 comentarii
Contactează-mă!

România nu este prezentă pe harta furnizată de Shared Service Outsourcing Network ce cuprinde toate destinaţiile în care găsim la nivel global centre de tip Business Process Outsourcing şi Shared Service Centers – tind să cred că este doar o omisiune neintenţionată a SSO NET.

În România, industria de Outsourcing a creat peste 11,000 de locuri de muncă numai în intervalul 2008 – 2012 conform informaţiilor furnizate de Asociaţia “Business Service Leaders” – România. România e prezentă cu numeroase centre BPO şi SSC în locaţii precum Bucureşti, Cluj , Iaşi, Sibiu, Braşov şi Timişoara. România a fost destinaţia preferată pentru outsourcing în 2005 în Europa şi încă suntem în primii 50, la nivel mondial.

E adevărat, nu e prima oară când menţionez că începând cu 2008 am pierdut teren în Europa în defavoarea Pragăi sau a altor oraşe din Polonia. Până şi în Bulgaria parcă lucrurile sunt ceva mai agitate în ceea ce priveşte investiţia în centre de suport servicii de tip Business Process Outsourcing (BPO) sau Shared Service Centers (SSC).

Ne pierdem strălucirea ca destinaţie de outsourcing sau este doar o percepţie pe care noi, cei din industria locală, nu avem forţa necesară de a o schimba momentan?

Dacă omisiunea de pe această hartă nu e o eroare apoi iată 5 motive ce generează acest efect:

1. Nu avem Lobby pentru outsourcing în România;

2. Nu avem suport politic şi strategie guvernamentală care să sprijine una din puţinele industrii ce a creat job-uri pe timp de criză;

3. Noi, ca specialişti locali suntem deficitari la capitolul comunitate outsourcing activă;

4. Puţinele asociaţii de profil (2 ştiu eu) ne reprezintă slab interesele în afara României;

5. Atuurile considerabile ale României în industria de outsourcing ce au atras o serie de investitori strategici în 2004-2007 nu sunt suficient promovate.

Dacă faceţi parte din reţeaua mea de specialişti outsourcing/BPO/SSC – urmăriţi activitatea grupului Romanian Call Center & Outsourcing Community!SSO interactive_map

 

Recomandările Amaliei

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design