Contact

Dileme manageriale

24 ianuarie 2008, 0 comentarii
Contactează-mă!

Spune-i fumatorului sa nu mai fumeze caci intr-o zi va crapa (nu zic eu, statisticile) , spune-i impatimitului de viteza ca intr-o zi va fi mult prea aproape de final, spune-i managerului dintr-o locatie „cost effective” ca daca insista sa creasca costurile salariale nu face decat sa grabeasca momentul relocarii business-ului pe alte meleaguri mai primitoare financiar.

Actionam in viata uneori,  constienti ca actiunile personale ne apropie de un final inevitabil?

Dilema pe care o au multi manageri este legata de cum se pot imbunatati indicatorii de performanta in bugetul stabilit si cu o rata mica de employee attrition?! Cum sa te mentii cost effective intr-o piata in care batalia se da intre cine da mai mult pentru skills-urile  ce s-au mai gasit pe ici pe colo? Pentru cei care chiar reusesc sa jongleze cu maiestrie prin toate atatea constrangeri – va felicit – sunteti tari!

Daca vrei performanta ai nevoie pe langa alte mecanisme, de angajati care sa fie pregatiti si motivati sa ofere performanta. Angajatul are si el nevoile sale generate de o multime de factori in general personali – nu degeaba „motivarea angajatilor” e pe buzele tuturor in ultima vreme. Si cum motivarea nonmonetara nu mai e la moda sau apreciata – se baga mana in buget mai cu grija, mai adanc – in functie de urgente. Ce conteaza ca marirea salariala aduce liniste temporara si mai atenueaza spiritele de mercenariat? Managerul e linistit, are resurse – are performanta, are stabilitate.

Ce nu vede el, Managerul,   in zare e criza financiara mondiala, dezavantajele pietei euro in care ne lansam business-urile vs. piata USD, nu vede noile stelute cost effective de pe harta lumii (USD market) si nici macar degetul apasat pe harta intr-un punct care maine va decide: Nu aici ca e scump => Acolo!

 Nu-mi propun sa dau retete, sfaturi sau sa pozez in guru caci nu sunt – ma intreb insa: In cati ani a face outsourcing in Romania nu va mai fi o optiune pentru ca e scump, pentru ca nu mai sunt resurse disponibile, pentru ca attrition-ul este infloritor?

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2020 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design