Contact

Domnia lui „politically correct”

4 ianuarie 2019, 2 comentarii
Contactează-mă!

Când m-a născut, mama mea era o mamă singură într-o epocă în care asta te marginaliza instant. Și a suferit cu demnitate.

Politically correct în 2019

Azi dimineață, în Anno Domini 2019, citeam cum un cuplu de lesbiene a primit pachetul cu sperma donatoare prin curier. Ele au efectuat inseminarea în confortul dormitorului lor dupa instrucțiuni. Când copilul a crescut, printr-un test ADN online și-a descoperit nu numai tatăl dar și pe cele câteva zeci de frați și surori procreați la fel. Acum locuiesc cumva majoritatea în aceeasi cladire. Au multiple mame și un tată donator pe al cărui tricou scria cu mândrie: ”I make cute babies”.

Deunăzi, o prietenă mi se plângea că nu are nicio șansă să-și găsească un partener în orasul în care s-a stabilit în străinatate pentru că, acolo, comunitatea gay e foarte puternică. O altă prietenă stabilită în Londra îmi povestea despre trâmbițarea orientării sexuale la și în afara biroului – un alt soi de normalitate.

În unele societăți mama nu mai este numai de gen feminin.

Despre al treilea sex citeam ieri că a ajuns într-o proporție similară cu numărul persoanelor roșcate din întreaga lume. Unui vestit cântăreț sud-american gay, căsătorit cu partenerul său, i s-a născut recent și o fetiță, pe lângă cei doi băieți născuți de o mamă purtătoare.

Că veni vorba de vedete, e la modă să ai gemeni din prima (fertilizare). Că în China se umblă puțin pe la genetică astfel încât cuplurile bine plătitoare să aibă sexul dorit al copilului ori eliminate anumite gene aducătoare de boli – se scrie mai puțin.

Una peste alta, mama mea dragă – dacă știai tu că omenirea va ajunge aici, oare mai sufereai tu atât atunci?

Educația occidentală ne învață să acceptăm aceste schimbări majore și ești penalizat social dacă te poziționezi cumva anti… Educația occidentală nu mai este demult o educație pro-creștină. Până și papalitatea sucombă în urma multiplelor acuzații de pedofilie. Și încă nu au intrat în peisaj oamenii îmbunătățiți cu elemente AI…

Încotro?

Greu de spus. Unde mai este granița dintre moral și imoral azi când individul  înghite acel „politically correct” pentru a nu deveni exclus social sau îl acceptă din convingere? Ori când indivizi potențați de rolurile lor iau decizii contradictorii tot în numele acelui ”politically corect”?  Pe ce valori se clădește de fapt civilizația de maine – una în care creștinismul occidental este vizibil slăbit?  

Generația mea a crescut într-o epocă în care prea multe ne erau interzise. Acum suntem părinți și greutatea pe care o resimt pe umeri este mare pentru că vrei să le dai copiilor niște repere morale, iar reperele astea tind să dănțuiască flexibile, să pălească, să-ți râdă hâde în față strigându-ți: ”Ești demodată!” Oare? 

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Comentarii (2)

 1. Ciprian spune:

  Bună seara stimată doamnă,
  Vă admir pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, de a aborda acest subiect atât de delicat în zilele noastre.
  Da, a fi părinte în lumea de astăzi este destul de complicat. Valorile adevărate ajung să fie înăbușite de „gunoiul” informațional ce se revarsă prin toate ecranele aflate azi la îndemâna copiilor. Părinții nu reușesc să facă față avalanșei de informații de tip „politically correct”.
  Ne-ar trebui mai mult timp să petrecem cu ei (copiii) pentru a construi în sufletele lor, prin exemplu personal, valorile adevărate. Ori timpul este resursa care este cel mai dificil de gestionat în zilele acestea.
  Valori precum cinstea, corectitudinea, onoarea, loialitatea, omenia (de ce nu) au ajuns să fie marginalizate, iar cei care le respectă au ajuns să fie astăzi (nu de puține ori) tinta batjocurii (adică ești „prost” dacă ești cinstit – bizar, nu?)
  Probabil că societatea va continua să se degradeze până când va ajunge atât de jos încât se va corecta cumva.
  Problema noastră ca părinți este ce facem acum și aici? Acești copii cresc acum, au nevoie de educatie/repere/modele acum! Noi îi educăm acasă frumos/ corect/ uman/ creștinește, dar nu-i putem ține închiși! La școală și în societate /în comunitate/ în grupurile lor de vârstă, copiii se lovesc de tiparele acestea bolnave zilnic! Si e obositor (dacă nu epuizant) să le explicăm zilnic de ce oamenii aceia vorbesc așa, ce e în neregulă cu cutare comportament/ subiect / atitudine /gest, etc, etc.
  Nu este ușor deloc, dar vom reuși, vom găsi soluții, sper că în timp util. Sunt copiii noștri și nu ne putem permite să nu reușim.
  Cu speranța că nu am deviat de la subiect,
  Vă mulțumesc pentru că ați avut răbdare să citiți până aici.
  Cu stimă,
  Ciprian Iacob
  părinte

 2. Florina spune:

  La mulți ani! Știți, prin anul 1 de facultate aveam un profesor, unul dintre marii profesori și noi, cum eram așa boboci simpatici, mai agitați că așa sunt începuturile ba intram după ce începea cursul, ba mai șușoteam, ba ne îmbrăcam ca la 18-20 de ani etc. și omul, cu multă înțelepciune (pe care n-am înțeles-o decât mai târziu, desigur), spune: „Domnule, vreți să ieșiți în evidență? Păi atunci faceți acest lucru prin NORMALITATE!” E greu de tot sa definim normalitatea, deși pentru cei cu valori morale solide, e destul de clar de unde pana unde țin drepturile și libertățile astea.
  Despre mama dvs. ce pot spune: era o eroină 🙂 .
  Greu de zis ce viitor ne așteaptă și încotro ne ducem. Să aveți un an minunat!

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2020 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design