LEADERSHIP BURNOUT. Când mintea spune ”Eu Pot” dar corpul spune STOP!🔥

Amalia Sterescu \ LEADERSHIP BURNOUT. Când mintea spune ”Eu Pot” dar corpul spune STOP!🔥

La un moment dat mi-am făcut un test online legat de proprii sabotori. Am fost uimită să constat că pe locul 1, auto-sabotorul șef era ”EU POT”. Și așa era. Nu știam să spun ”nu” minții mele care zicea ”Eu pot să mă implic și în acest proiect, să fac și asta…!” Ori se îndrăgostea de vreo idee care necesita și mai multe resurse personale. Dar corpul meu târșăit prin tranșeele corporației și al antreprenoriatului nu reușea să-și facă ”vocea” auzită, doar dădea mici rateuri în efortul de a-mi trage semnale de alarmă. Până când la un moment dat, în criză ori în fața unui diagnostic medical, mintea a fost nevoită să asculte și inteligența corpului, să facă pace pentru că numai operând dintr-o zonă de echilibru putem vorbi de wellbeing și putem normaliza aceste discuții, inclusiv în echipele noastre.

DESPRE LEADERSHIP BURNOUT CU ONESTITATE

Leadership “burnout” sau procesul de consumare a leaderilor din prea multă muncă, suprasolicitare și stres – nu e un subiect pe care să-l abordezi cu lejeritate. Nu e genul de subiect energizant care să nască aplauze și ovații, e unul din subiectele tabu ce ne forțează să ne punem întrebări indiscrete, ne forțează la un dialog cu sine, ne forțează cumva să ne disciplinăm și să luăm altfel de măsuri în ceea ce ne privește.

LEADERII ȘI SUFERINȚELE LOR

Am întâlnit profesioniști cu funcții de conducere care înainte de 53 de ani aveau un infarct la activ și nu pentru că ar fi fumat sau ar fi avut alte boli recunoscute cu grad de risc pentru sănătate ci din prea multă stress, suprasolicitare, epuizare legată de job/funcție/rol/firmă. Prediabet, diabet de tip 2, hipertensiune arterială, atacuri de panică, depresie – toate sunt cumva reversul medialiei, al acelui ”EU POT” cu care mintea noastră operează pentru că așa a fost antrenată să răzbească pe verticalele sau orizontalele organizațiilor ori în fața adversității de tot felul.

Am întâlnit profesioniști încrâncenați în rolul lor de leader dar suferinzi pe interior, lipsiți de vlagă și energia de a mai continua. A recunoaște epuizarea, sfârșeala și lipsa de interes pentru rol/job era echivalentă cu eșecul.

Am întâlnit persoane epuizate de un job în care demult nu mai puneau un dram de pasiune dar care aduse în situația de a face o schimbare importantă, care să le permită ieșirea din acest context viciat, refuzau schimbarea căci erau forțate să iasă din aria lor de confort.

Dincolo de inamicii cunoscuți pentru sănătatea noastră, leadership “burnout” sau consumarea leaderilor este un dușman silențios ce ne erodează sistematic pe interior, e un răspuns la stres-ul legat de muncă care se manifestă prin: epuizare, cinism, sarcasm, lipsa atenției, lipsa satisfacției muncii și a entuziasmului.

CUM RECUNOAȘTEM LIDERII CANDIDAȚI PERFECȚI LA BURNOUT?

SELF CARE – CÂTEVA MĂSURI UTILE

Armă #1: Reorganizează-ți munca!

• Angajamente peste puteri: învață să spui NU;

• Probleme de resurse: folosește-ți resursele eficient, deleagă suficient;

• Perfecționism: înțelegem nevoia de excelentă însă nu cu riscul de a-ți afecta sănătatea;

• Prioritizare: uită ce e urgent dar neimportant;

• Examinează-ți cu atenție agenda și vezi cum poți dispersa intervalele de mare presiune;

Armă #2: Stop pentru “alimentare”

• “Alimentare” zilnică: NU funcționa cu pedala accelerației la maximum pe toată durata zilei, ia-ți pauze de reflecție și odihnă; Recapitulează zilnic cum ai avut grijă să funcționezi bine! Întreabă-te din când în când: de ce are nevoie corpul meu acum?

•Re-energizare pe termen lung: Vacanțe? Călătorii? Timpul dintre 2 job-uri?

• Ai un sanctuar? Unde te retragi când vrei să discuți cu tine? Să te regăsești? Să meditezi?

Arma #3 Practică fitness-ul emoțional

• Abordează discuțiile dificile, nu le mai ocoli!

• Trasează granițe, unde sunt non negociabilele tale?

•  Nu mai evita conflictele!

Armă #4: Fă munca care te pasionează, te împlinește, îți dă un sens! Nu ezitați să va reinventati!

Succesul vine și pleacă, valoarea faptelor noastre, a ideilor noastre – rămâne.

 Ca făuritori de moșteniri care să treacă testul timpului și ca leaderi ai propriei noastre vieți, avem responsabilitatea să avem grijă de noi căci nu ar fi așa păcat să ne rătăcim în drumul nostru către excelență și “leadership legacy” pentru că am căzut un test esențial – acela de a face pace între minte și corp?

Pentru mai multe practici și info utile pe aceasta temă  te poți înscrie pe waiting list la Leadership Self Care, un program dedicat liderilor în căutare de echilibru!

Data articol: 4 aprilie 2024
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

© 2024 Amalia Sterescu Designed by: Live Design