Contact

Mamă de băieţi

19 mai 2014, 0 comentarii
Contactează-mă!

– Aveţi copii?

– Da, trei băieţi.

– Aaa! Sunteţi soacra cu trei nurori!

– Nu, doamnă, doar o viitoare candidată la un azil de lux!

Cam aceasta mi-e replica atunci când lumea exclamă: “Oau, trei băieţi”! De parcă i-am comandat special şi mi-au fost livraţi drăgălaşi şi inocenţi, ca să uit de rochiţe, fundiţe şi orice mi-ar fi putut aminti că, undeva, între trei naşteri de băieţi, parcă mi-aş fi dorit şi o fată. Şi aşa cum taţii de fete au intoleranţele şi coşmarurile lor, numai la gândul că într-o zi un băiat îşi va parca motocicleta şi le va bate la uşă ca să le scoată frumuseţea de fată la … plimbare, cam aşa mă imaginez şi eu, cloşca cu cele trei ouă de aur, strâmbând din nas la fiecare fătucă ce va aspira la inima feciorilor mei. Şi mergând cu imaginaţia-mi pesimistă mai departe, mă văd ca soacra din poveşti: afurisită şi urâta de nurori, parcată neelegant pe la cine ştie ce azil …

Glumesc desigur, sau doar mă amăgesc că nu voi fi acea soacră … acră, de care auzi prin poveştile prietenelor. Deunăzi, propria-mi soacră mi-a trimis misterios următorul mesaj pe e-mail: “Bărbatul care tratează femeia ca pe o prinţesă a fost crescut de o Regină”. Şi chiar dacă am zâmbit ironic (că aşa e în relaţia soacră-noră, nu te poţi abţine) când am citit mesajul, nu pot să nu dau Cezarului ce-i al Cezarului!

Doamnele mele, mame de băieţi, dacă aţi suferit vreodată de pe urma vreunui individ egoist, superficial, rece ca pielea unui şarpe, mărinimos cât o furnică, nu vă răzbunaţi inutil pe generaţiile de tinere domnişoare! Acei bărbaţi ce v-au smuls inima din piept ca să o pună la loc peticită şi zburătăcită aveau şi ei o mamă. Da, aceea! Aţi cunoscut-o, desigur. Pun pariu că nu v-aţi plăcut reciproc din prima şi că interogatoriul la care aţi fost supuse la primele întâlniri vă trezeşte şi acum sentimente războinice. Pentru că dacă individul era “ne-elegant”, prost crescut sau insensibil de-a dreptul, te asigur că nu era în totalitate vina lui.

Aşadar, aveţi unica ocazie în viaţă să clădiţi caractere de bărbaţi puternici, de bărbaţi apţi să-şi exprime sentimentele, să lupte pentru principii şi valori. Taţii vor sădi suficient în ei acel “Tu eşti bărbat – noi nu facem asta!” Voi, mame de băieţi, aveţi puteri magice: puterea de a modela sufletul băieţilor voştri, astfel încât să devină receptivi la sunetul unei viori, la mesajul încriptat al unui tablou de Rene Magritte, la versurile unui poem de Nichita, la mâna întinsă care cere ajutorul. Voi, cu sensibilitatea voastră, veţi şti cum să-i feriţi să cadă în capcana misoginismului incurabil, pentru că, deşi vor fi răniţi, acea putere interioară la care aţi zidit cărămidă cu cărămidă, an după an, îi va ajuta să fie mai puternici şi să facă alegerile corecte în viaţă.

Şi chiar dacă uneori, când sunteţi la coafor, vă întrebaţi nostalgic, văzând mămica ce tocmai a intrat împreună cu fiica sa la coafor, ‘Oare cum ar fi fost …?’, să nu regretaţi nimic! Sunteţi mame de băieţi pentru că aveţi un dar, sunteţi speciale şi aţi fost alese pentru asta! Fiţi bune mame, aşa cum şi eu mă străduiesc să fiu – nu în speranţa că nu voi sfârşi într-un azil – ci pentru ca, într-o zi, nurorile mele să se gândească la mine ca la o … Regină.

Articol publicat în Revista Bulevard (19 mai 2014).

Credit foto: Laura Bâlc

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2020 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design