Contact

Mastering Public Speaking la Buzău – oraşul adolescenţei mele

27 aprilie 2015, 0 comentarii
Contactează-mă!

Prin luna februarie, sunt contactată de la Buzău de Cristian Dima – Pr.Prof. Consilier Eparhial ce îşi propunea să organizeze un curs de public speaking la Buzău pentru membrii administraţiei publice locale întrucât, educator şcolit la diverse şcoli europene, credea cu tărie că acest program livrat de mine îi va ajută pe cursanţi să creeze mai multă valoare în relaţia cu comunităţile pe care le deservesc.

Am spus DA pentru că eu cred că misiunea unui Educator este să educe indiferent de culoarea pielii, rasă, gen, religie. Iar când există dorinţa de a învăța, într-o ţară în care multe aspecte sunt considerate a fi retrograde – eu spun prezent. Un alt motiv pentru care am spus DA este legat de oraşul Buzău – un oraş vitregit de evenimente de dezvoltare, oraşul adolescenţei mele, oraşul în care încă se regăsesc dăscălii ce m-au şcolit în cadrul Liceului Mihai Eminescu, oraşul atâtor amintiri plăcute.

După multe eforturi depuse de Pr.Prof. Cristian Dima, acest proiect a devenit realitate şi pe 24 aprilie am livrat o primă sesiune de Mastering Public Speaking la Buzău. Cursanţii: preoţi, purtători de cuvânt ai Poliţiei Buzău sau ai Spitalului Judeţean, reprezentanţi din media locală, membri în Jandarmerie. Ce a fost special la această serie este legat de dorinţa unor oameni supuşi unor reguli şi restricţii specifice domeniului în care activează de a se dezvolta personal pentru a servi mai bine spaţiul public. M-a impresionat în mod plăcut calitatea speech-urilor livrate de absolvenţii de Teologie ce au trebuit să-şi adapteze oratoria la un alt gen de discurs, specific conferinţelor din mediul de business. M-a impresionat onestitatea şi spiritul constructiv al acestor oameni. Ne-am şi distrat, având în vedere că participanţii chiar au avut un simţ al umorului dezvoltat. Una peste alta, pentru mine, ca şi facilitator al acestui program, a fost o experienţă încântătoare pe care nu aş pregeta să o mai repet cu aceşti participanţi pe o altă tematică.

Iată câteva din opiniile celor ce au participat la sesiune:

– Astăzi am avut onoarea să particip la programul Mastering Public Speaking de la Buzău. Programul este incredibil de interesant, de util şi nu trebuie ratat.
Cred că ar trebui să privim dincolo de organizatori şi să înţelegem necesitatea şi importanţa acestor programe pentru fundamentarea şi dezvoltarea profesională a celor ce îşi desfăşoară activitatea în instituţiile publice şi nu numai. Faptul că Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a fost implicată în organizarea unui astfel de eveniment în municipiul Buzău, nu arată decât dorinţa de implicarea a reprezentanţilor acesteia în educarea tinerilor comunicatori indiferent de domeniul de activitate. Demersul este lăudabil, iar evenimentul de calitate! Denisa Nicu

– Am fost printre norocoșii care au participat la cursul de Public Speaking, susținut de Amalia Sterescu, un om minunat pe care l-am descoperit astăzi, dincolo de networking. Ceea ce vreau să transmit este faptul că am asimilat o mulțime de noi cunoștințe pe care le voi aplica atât în viața profesională, cât și în cea personală. Recunosc și mărturisesc cinstit că, deși activez într-un domeniu care ține de vorbitul în public (presa), am avut nevoie de acest curs pentru a învăța să comunic, să dăruiesc, să transmit. Participarea mea ca reprezentant al unei televiziuni locale și a celorlalți colegi pe care i-am avut astăzi, reprezentanți ai principalelor instituții din Buzău, nu ar fi fost posibilă fără implicarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei! Respect opinia celorlalți și vreau să adaug că, până la urmă, grație unui proiect propus de Biserica locală am avut șansa să devin un bun speaker. Îi felicit pe organizatori pentru inițiativă! Mulțumesc, Amalia Sterescu, pentru tot ce am învățat astăzi! Maria Stroe

–  Participarea mea la acest curs de Public Speaking, organizat la Buzău, a fost o experienţă extraordinară. Am învăţat cât de important este să avem capacitatea de a comunica public, fie că vorbim despre discursuri sau prezentări, pentru că de fluenţa şi persuasiunea cuvintelor noastre atârnă, de multe ori, reuşitele profesionale şi personale pe care ni le dorim. Mulţumesc, Amalia Sterescu, pentru oportunitatea de a vă întâlni şi a învaţă din experienţă dumneavoastră! Felicitări organizatorilor! Dragoş Mihail Olteanu

Evenimentul inedit în peisajul buzoian a fost prezentat cu promptitudine de o parte din televiziunile locale, dar și de presă. Iată câteva link-uri:

Ziua de Buzău

Strada de Buzău

News Buzău

Presa Online

Gazeta Buzoiană

Arhiepiscopia BZVN

Pentru mai multe informații despre Mastering Public Speaking vă invit să accesați site-ul Public Speaking School.

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design