Contact

Nu-ţi fie teamă de Public Speaking!

Amalia Sterescu \ Nu-ţi fie teamă de Public Speaking!

Gândește-te pentru câteva secunde la cea mai mare teamă a ta. Acum imaginează-ți, tot pentru câteva secunde, că ești pe o scenă, în spatele cortinei. Când aceasta se ridică, în fața ta sunt sute de oameni. Luminile se opresc pe chipul tău, privirile lor sunt toate asupra ta. Invitații încep să aplaude, forfota din sală începe să crească. Pășești încet spre microfon.

Pentru unii dintre voi, această imagine, această mulțime, această scenă poate înseamna succesul, împlinirea, recunoașterea unor merite, a unui efort depus, pentru mulți alții înseamnă doar o teamă constantă, aceea a vorbitului în public.

Și cifrele nu sunt deloc prietenoase. De ce spun acest lucru? Mi-am amintit de un studiu realizat lunile trecute în România, tema fiind vorbitul în public, iar rezultatul sondajului arăta că aproape jumătate dintre români se tem să vorbească în public. Unul din patru români vorbește doar dacă este obligat să o facă. Aproape 5% nu ar vorbi niciodată în public. 37% resimt emoții puternice atunci când iau cuvântul!

O altă cifră deloc prietenoasă este cea care arată cunoașterea unor tehnici de control al emoțiilor, așadar 75% nu cunosc astfel de procedee.

Cum se manifestă teama de a vorbi în public? Cei mai mulți dintre respondenți au spus că le tremură vocea, altora li se pare imposibil să stabilească și să mențină contactul vizual cu cei din public, alți pierd șirul ideilor sau nu știu cum să își miște mâinile.

Majoritatea celor care au răspuns au studii superioare, unii dintre ei cu master, și se lovesc de această problemă, pentru că da, pentru ei vorbitul în public poate reprezenta o adevărată problemă.

Am primit multe solicitări pentru susținerea unei sesiuni de training în public speaking și o voi face pe 5 septembrie, workshopul adăugându-se astfel calendarului meu „Toamna profesioniștilor”.

Cursul se concentrează pe poziţionarea cursantului ca public speaker în piaţa locală, în baza expertizei personale, pe etapele pregătirii unui speech şi alegerii evenimentului potrivit, pe etapa livrării unui speech de impact, pe importanţa înţelegerii nevoilor audienţei şi a manierei de a interacţiona cu ea, pe utilizarea limbajului non verbal şi a altor mijloace menite să creeze un speech memorabil.

În concluzie, nu te plictisești, înveţi să îţi descoperi contentul personal prin exerciţii, exersezi abilităţi de vorbire în public şi asimilezi prin învăţare experienţială.

Nu-ți fie frică de public speaking!

Data articol: 29 iulie 2015
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

© 2022 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design