Contact

Public Speaking – Cum te poți folosi de umor în discursul tău?

18 iunie 2019, 0 comentarii
Contactează-mă!

Admirăm speakerii care integrează umorul în discursurile lor, însă de fiecare dată când vine vorba de noi, rămânem la ideea că ”eu nu am carismă”, ”nu știu să spun glume” sau ”umorul în public speaking nu e pentru mine”. 

De ce este important să integrăm umorul în discursul nostru? Pentru că în public speaking nu este doar despre a oferi audienței fapte și cifre, este despre a dărui viață lucrurile despre care vorbești, a adăuga emoție și a schimba mentalități. 

Câteva din beneficiile umorului în public speaking:

  • te ajută să te conectezi cu audiența – umorul de bun smț îi determină pe oameni să se relaxeze, să fie de partea ta și să te placă, publicul fiind mai atent la ceea ce spui, și empatizând mai mult cu tine
  • poți sublinia idei în discursul tău – atunci când condimentăm ceea ce vrem să transmitem publicului cu puțin umor, sala va a reține mai repede ceea ce spui 
  • sparge gheața – poate că vor fi situații când te vei afla în fața unui public ostil ție, însă prin utilizarea umorului la timpul și în contextul potrivit, îți poți atrage simpatia oamenilor care te ascultă 

Din ce am văzut la speakerii profesioniști la evenimentele la care am mai luat parte, aceștia nu spun neapărat glume, cât se folosesc de umor într-un mod eficient pentru a-și pune în valoare mesajul pe care vor să îl transmită

Cum poți integra și tu umorul atunci când vorbești în public?

1. Autoironia

Cel mai înțelept atunci când vrei să râzi de cineva, este să râzi de tine însuți, în mod subtil și elegant. Oamenii apreciază când reușești să integrezi ușoare autoironii în discursul tău. 

     2. Anecdote

Poți folosi o anecdotă personală sau o poveste care te-a inspirat/amuzat și pe care o poți condimenta cu puțin umor pentru un efect cu impact!

     3. Citate sau metafore

Citate celebre care integrează umorul sau metafore care folosesc comparații care te fac să zâmbești sunt foarte utile pentru a sparge seriozitatea audienței tale. Mie mi-a plăcut tare mult comparația făcută de scenaristul Alan Bennett, care spunea că ”Viața, este ca și cum ai deschide o cutie de sardine. Cu toții căutăm cheia pentru a o deschide”.

A integra umorul în public speaking nu înseamnă a râde cu gura până la urechi, ci mai degrabă a așeza zâmbetul pe fețele publicului tău și a-ți pune în evidență mesajul. În final, ești public speaker și nu comediant, așadar discursul tău nu trebuie să fie de tipul: discurs, glumă, discurs, glumă. Umorul în public speaking este un instrument care îți pune în evidență mesajul și te ajută să îl conturezi în mintea audienței tale. 

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design