Contact

Public speaking pentru bloggeri

27 iulie 2014, 1 comentariu
Contactează-mă!

Când mi s-a propus să fac un curs de public speaking pentru bloggeri, mi-am spus: ”O, la, la… ce provocare”. Comunitățile de bloggeri au faima de a fi grupuri de persoane istețe, maeștrii ai tastaturii, gata să aprecieze onest sau să critice vehement când e ceva de criticat. Știam în ce intram și eram gata să primesc atât ”onorurile” cât și criticile acide în cazul în care programul meu nu ar fi fost personalizat cum se cuvine nevoilor lor.

_MG_2906

Există bloggeri pregătiți mental să facă saltul de la interacțiunea online cu audiența, la interacțiunea față în față, de la blogging la video blogging și ținând cont de provocările acestei tranziții, am personalizat un program îmbibat de multe exerciții practice menite să-i scoată pe cursanți din aria lor de confort. Ținând cont că aveam în față oameni dedicați ”penelului”, talentați și receptivi la povești bine scrise, mi-am adaptat stilul de instruire introducând cât mai multe secvențe cu povești, așa cum și mie îmi place să scriu pe blogul meu, cu scopul de a le trezi și mai mult receptivitatea.

Locul în care s-a desfășurat cursul, Residence Domenii Plaza, ne-a permis să ne manifestăm liber și să ne simțim confortabil exersându-ne abilitățile. Am putut observa cu bucurie la finalul zilei progrese notabile din partea unor participanți care au deprins rapid câteva idei din program, cum ar fi: nevoia de structură a speech-ului, gestionarea limbajului nonverbal sau a tonalității vocii, folosirea umorului și alte condimente.

Spre deosebire de alte grupuri, acesta avea câteva elemente inedite: se cunoșteau sau se ”citeau” frecvent, așa că au fost mult mai permisivi în a-și da feedback constructiv reciproc, știind în același timp să se încurajeze unul pe celălalt, ceea ce a făcut ca experiența să fie și mai interesantă.

Majoritatea celor prezenți și-au dorit să facă un curs de public speaking și au participat la un concurs inițiat de Blogal Initative. Am avut în sală un grup de tineri foarte motivați să se perfecționeze și să devină public speakeri competenți.

La finalul zilei, și-au obținut diploma cu greu după ce au avut de trecut prin câteva prezentări inedite în fața grupului. Satisfacția mea a venit din observarea diferențelor notabile între momentul primelor prestații și al celor din urmă. Așa cum menționam și în cadrul cursului, progresele în public speaking se fac în etape și e mare nevoie să continuăm să exersăm. Dacă nu o facem  – regresăm! Așadar, revin cu îndemnul către toți cursanții mei: exersați dragilor, un singur curs nu este suficient ca să deveniți public speakeri competenți!

 

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Comentarii (1)

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2020 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design