Contact

Public Speaking – Utilizează mici pauze în discursul tău!

18 iunie 2019, 0 comentarii
Contactează-mă!

De câte ori ți s-a întâmplat să îți spui discursul pe scenă foarte repede din dorința de a termina cât mai rapid? De câte ori ai pățit să nu te faci înțeles audienței tale, pentru că ritmul vorbirii o luase razna?

Da, frica de a vorbi în public ne paralizează și de multe ori inconștient sau nu, alegem să vorbim foarte rapid, pentru a termina cât mai repede și a reveni în scaunul cald al confortului propriu. Când este bine să faci pauze pentru a atrage atenția asupra mesajului tău?

  1. Pauza dinaintea primei fraze

Când ești prezent la o conferință sau reuniune și ești introdus de moderator, nu te grăbi să îți începi intervenția. Păstrează o pauză de 3-5 secunde și privește-ți audiența. La conferințe cu mai mulți vorbitori, audiența își pierde rapid interesul față de discursul vorbitorului, motiv pentru care pauza înaintea intervenției tale atrage atenția audienței, iar oamenii vor începe să te asculte.

  1. Pauza înainte sau după o frază importantă

Luat de valul de a termina cât mai repede prezentarea, uiți să subliniezi ideile importante ale discursului tău. În acest sens, pauza înaintea unei idei importante trezește interesul sălii. De asemenea pauza după o frază importantă le oferă oamenilor timp să mediteze asupra ideii punctate de tine. Trecerea rapidă peste un mesaj important diluează efectul acestuia.

  1. Pauza în locul ăăă-urilor

De multe ori când suntem în căutarea următoarei idei în discursul nostru, din cauza emoțiilor folosim sunete de umplutură de tipul: ă-uri, â-uri. De cele mai multe ori ă-urile irită audiența la nivel auditiv, ilustrând de asemenea nesiguranță în ceea ce spui. Înlocuiește sunetele ă-urile cu pauze scurte în vorbire. Exersează această tehnică și vei remarca coerența discursului și lipsa ă-urilor de umplutură.

Prezența pe scenă ne scoate din zona de confort, ne expune și ne face să devenim vulnerabili, cu toate acestea, pauza în discursul public este extrem de importantă și de foarte multe ori neglijată. Data viitoare când ești pe scenă, nu neglija importanța pauzelor!

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

19 septembrie – București
detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

10 octombrie, București
6 noiembrie, Cluj
detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
© 2019 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design