Contact

Si tu poti fi leader in afara granitelor Romaniei!

4 mai 2011, 3 comentarii
Contactează-mă!

Ca sa vorbim de oportunitatea unei pozitii de management global sau regional, trebuie sa avem de-a face cu un context in care angajatorul desfasoara operatiuni globale sau macar regionale ori are planuri strategice de expansiune in noi teritorii in afara granitelor Romaniei. Fara un astfel de context, oportunitatile sunt limitate.

In realitatea globalizata de astazi, nationalitatea leaderului devine un amanunt: competenta si performanta sustinuta sunt cele care primeaza! De aceea incurajez orice manager roman care vizeaza un rol de leadership in afara tarii sa-si faca din asta un obiectiv pentru ca este perfect tangibil atata timp cat exista competenta manageriala si o motivatie puternica de a reusi!

Leadership-ul in afara granitelor tarii presupune insusirea unor competente manageriale noi: comunicarea in mediul virtual, adaptarea la sistemul de lucru global; managementul la distanta, managementul in situatii ambigue;

Intelegerea diferentelor culturale , a legislatiei  locatiilor noi, a practicilor regionale este cruciala in aprofundarea comportamentului clientilor si eficientizarea proceselor;A tine pasul cu tehnologia si networking-ul sunt  garantii ale succesului.

Roluri de leadership in afara tarii implica disponibilitate sporita de a calatori si de a fi conectat la business pe diferite fusuri orare.

Daca iti doresti un  rol de management global dar context-ul actual nu iti ofera nici o speranta intrucat nu exista o strategie de expansiune regionala sau globala, cauta sa influentezi ca leader acel context, influenteaza strategia daca este spre beneficiul companiei sau schimba contextual in care operezi ca leader cu un altul care iti ofera mai multe oportunitati in acest sens.

Ai nevoie de tot suportul necesar in transformarea ta de la leader local la unul regional sau global:

-Ia-ti ca mentor un leader roman care face un astfel de rol si care poata sa-ti ofere suportul necesar in aceasta calatorie;

– Daca nu ai incercat coaching-ul in cariera, poate ca acum e un moment bun! Ia-ti un coach cu expertiza in coaching-ul leaderilor globali.

– Urmeaza-ti ‘job description-ul’ in actiunile tale dar nu cel ce ti s-a dat initial ci pe cel pe care il visezi si ti-l doresti: ai puterea de a-ti crea un rol de leadership asa cum ti-l doresti chiar daca asta inseamna un rol global.

Nu fi propria ta bariera, fi un leader al acestei lumi caci iti spun din experienta proprie ca se poate – trebuie doar sa fii extrem de motivat sa reusesti si sa dai o noua dimensiune leadership-ului romanesc in afara granitelor Romaniei!

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Comentarii (3)

 1. Anonim spune:

  Buna Amalia

  Excelenta pastila de informatie si foarte la obiect sfaturile!

  Ma bucur ca am reintrat in contact chiar si virtual 🙂

  Madalina Balan

 2. Ana R spune:

  Buna Amalia,

  Coach-ul despre care vorbeşti, unde îl poţi găsi? La munca? Un coach de carieră există şi îşi poate dedica timp unui învăţăcel? Nu prea mai văd în jurul meu cel puţin oameni motivaţi să ia în serios acest rol.

  Multumesc

  Ana

  • amalia spune:

   Buna Ana,
   In ultimii 5 ani in Romania au inceput sa-si desfasoare cu succes activitatea o serie de antrenori (Coach) acreditati international (ICF). Unele firme aleg sa puna la dispozitia angajatilor sai cheie un serviciu de external coaching si asta ar fi o modalitate prin care incepe colaborarea cu un coach. De cele mai multe ori insa, cei care chiar au nevoie de indrumare, cauta, cer recomandari si isi gasesc in cele din urma un coach compatibil, in Romania sau in afara ei.
   In cadrul companiilor locale, eficienta coachingului depinde de cultura companiei, de abilitatile si disponibilitatea celor care isi asuma rolul de coach intern – tind sa cred ca sunt putine companiile preocupate de calitatea coaching-ului intern. Daca doresti mai multe sugestii scrie-mi te rog la Hello@amaliasterescu.ro.
   Toate bune,
   Amalia

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2020 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design