Contact

Speaker la Business Days Bucureşti 2013

29 noiembrie 2013, 11 comentarii
Contactează-mă!
Conferinţele Business Days tratează în ediţiile din anul 2013 o serie întregă de valori pe care credem că în noua paradigmă economică fiecare om de afaceri, fie că este antreprenor, fie ca este manager, ar trebui sa le aibă sau să le ia în calcul în vederea adoptării lor, pentru a face faţă cu success provocărilor vremurilor pe care le trăim. (http://bucuresti2013.businessdays.ro/homepage/conferintele-business-days/)
 
La ediţia de la Bucureşti, am fost invitată să vorbesc despre Leadership şi Excelenţă:  5 erori întânite în acţiune. 
 
Dacă doreşti să mă urmăreşti în cadrul conferinţei Bucureşti Business Days, care va avea loc în perioada 10-11 decembrie la Universitatea Romano-Americana, poţi beneficia de una din cele 3 invitaţii de tip PREMIUM2 în valoare de 120 euro fiecare dacă răspunzi la întrebarea “Care e diferenţa între un leader şi un manager?” (printr-un simplu comentariu la aceasta postare). Voi alege câştigătorii dintre răspunsurile cele mai creative. 
 
Termenul limită pentru înscriere la concurs este 3 decembrie, ora 12.00. 
 
UPDATE:
 
Vă mulţumesc tuturor pentru implicarea în concurs!
 
Sunt plăcut impresionată de numărul mare de răspunsuri primite şi sunt convinsă că dacă vă veţi cultiva şi mai departe creativitatea şi o veţi completa cu muncă şi dedicaţie, proiectele voastre se vor realiza unul câte unul.
 
Aş fi vrut să pot oferi mai multe invitaţii, dar locurile fiind limitate, mă voi rezuma acum la trei, urmând să mă revanşez cu următoarea ocazie.
 
Alegerea celor mai bune răspunsuri nu a fost uşoară, aşa că în final am tras la sorţi trei nume norocoase de pe lista scurtă a celor mai creative răspusuri.
 
Astfel, câştigătorii sunt:
 
1.Mihaela Tudorie
2.Ana Maria Pacesila
3. Nae Tarabugeac
 
Pentru informaţii legate de procedura de înscriere, vă rog să îmi transmiteţi un mesaj pe adresa: hello@amaliasterescu.ro
 
UPDATE 2:
 
Pentru că mi-am dorit foarte mult să pot recompensa toţi participanţii la concurs, partenerii mei de la Business Days (cărora le mulţumesc) mi-au sărit în ajutor cu încă 10 bilete PLUS 2, la evenimentul din 10-11 decembrie.
 
Vă rog pe toţi cei care au lăsat comentarii să îmi scrieţi câte un mesaj pe adresa: hello@amaliasterescu.ro, pentru a vă comunica detalii privind înscrierea.
 
Vă mulţumesc!
Ne vedem la Bucureşti Business Days!
 

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Comentarii (11)

 1. STROIE LAURA CORINA spune:

  Leader-ul este un deschizator de drumuri, un inovator si un orator desavarsit; managerul este cel care conduce un bussines dupa conceptele lansate de un leader.

 2. Ana-Maria Petecila spune:

  Managementul este practic un set de procese (cum sa creze un job, sa setezi obiective, sa faci bugete, sa masori performanta) si ajuta la livrarea unor produse sau servicii in niste limite agreate. Leadershipul reprezinta puterea de a le arata oamenilor viitorul si de a-i duce acolo, puterea de a crea o viziune si de a produce schimbarea. Leadership-ul poate aparea la orice nivel intr-o organizatie, fie ca o persoana este sau nu este intr-o pozitie de conducere.

 3. Sorin-Mircea Pavalache spune:

  Orice leader poate fi manager, dar nu si invers

 4. nae tarabugeac spune:

  Ideal este ca un manager sa fie si leader, dar un leader nu trebuie neaparat sa fie si un manager.
  Leaderul are carisma, imaginatie, creativitate, te face sa-l respecti, sa-ti doresti sa-l urmezi, managerul
  in principiu administreaza oameni si / sau proiecte iar daca nu este si leader va invata inevitabil sa fie 🙂

 5. Bogdan spune:

  Hmm. Pai sa ma gandesc…diferenta intre un lider si un manager este ca orice persoana poate sa ajunga lider, dar nu oricine are capacitatea de a fi manager si de a conduce o echipa. Un manager este un antrenor, iar pentru a fi in aceasta postura ai nevoie de abilitati speciale Pentru a fi lider, in schimb, e nevoie ca cineva sa te asculte, sa te urmeze si sa aiba incredere in ideile tale.

 6. Jeni spune:

  Uite, pe topologii: leader – Lucifer, manager – Dumnezeu.

 7. Gabriela spune:

  „Liderul”, este precum un arhitect la care apelezi cand vrei sa-ti construiesti o casa. E un tip carismatic, iti transmite incredere si entuziasm, cu o viziune creatoare iti traseaza un proiect indraznet, functional, te surprinde cu stilul sau inovator.

  Atitudinea sa iti confera perspectiva si te transpune in viitor, simti deja mirosul de praspat vopsit. E ca un magician care iti stimuleaza simturile si imaginatia.

  In urma lui vine „mesterul-manager” care pune in practica cu maiestrie, acum si aici, proiectul indraznet. El planifica cu seriozitate, supravegheaza, imparte sarcini sa se taie, sudeze, toarne, imbine, zideasca, etc. Toate masurate ca la carte, documentate, administrate, controlate.

  Fara cei doi, arhitectul si mesterul, (liderul si managerul) proiectul nostru nu ar fi realizabil, ei sunt complementari, sunt jucatori de echipa…diferentele sunt incorporate in buna funtionare a mecanismului organizatiei.

 8. Managerul organizeaza oamenii si resursele, in urmarirea efectiva si eficienta a obiectivelor prestabilite, in timp ce liderul inspira, urmareste cu fermitate o viziune clara si riguroasa, si detine arta de a conduce intr-un mod inovativ.

 9. Andreea P spune:

  Inzestrat cu legitimitate formala, managerul are un rol functional, trebuie sa atinga obiective, seteaza termene limita si evalueaza munca. Leaderul nu are neaparata nevoie de atributul legitimitatii formale pentru a formula o viziune, deoarece el intelege importanta celor care il urmeaza; importanta de a arata, a transmite viziunea „lui” dar si de a o transforma in viziunea „lor”.

 10. Mihaela Tudorie spune:

  Cele mai cunoscute 3 diferente sunt:
  1. Managerul admnistreaza, Leaderul inoveaza – Managerul mentine ceea ce a fost stabilit iar Leaderul dezvolta noi strategii si tactici
  2. Managerul sa bazeaza pe control, Leaderul inspira incredere – Managerul gestioneaza un proiect in timp ce Leaderul ii ajuta pe cei implicati in proiect sa il execute
  3. Manaerul intreaba „Cum?” si „Cand?” iar Leaderul intreaba „ce?” si „de ce?” – In cazul unor esecuri Managerul nu cauta sa le inteleaga, scopul lui este sa urmareasca un obiectiv asa cum a fost specificat, pe cand Leaderul vrea sa inteleaga ce s-a intamplat pentru a trage invataminte.

 11. Dana Purice spune:

  Din punctul meu de vedere, aceasta imagine arata foarte clar diferenta dintre manager si lider:
  http://usscospeaks.com/wp-content/uploads/2013/06/Bossman.jpg

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design