Specialistii în resurse umane, reuniți la Iași

Amalia Sterescu \ Specialistii în resurse umane, reuniți la Iași

Cel mai mare eveniment regional de resurse umane a ajuns şi la Iaşi.

După ediţia din aprilie de la Cluj, 12 speakeri şi peste 100 de specialişti şi-au dat întâlnire în Capitala Moldovei pentru a dezbate cele mai importante strategii ale managementului resurselor umane.

Participanţii au avut ocazia să cunoască şi să comunice direct cu specialişti din întreaga ţară şi să asimileze noi practici şi cunoştinţe în acest domeniu.

Industria de resurse umane din România s-a dezvoltat în ultimii 10 ani în unul dintre principalii factori de succes în gestionarea capitalului uman al fiecărei companii.

“Dacă înainte vorbeam de modelul omul potrivit la locul potrivit, la momentul potrivit, astăzi strategiile se schimbă, vorbim de strategii de recrutare, de training şi de gestionare a talentelor pentru construirea acestor resurse, rezerve de talente care să asigure continuitatea business-ului şi ar fi interesant în Romania să extrapolăm acest fenomen nu numai în interiorul corporaţiilor, dar şi în cazul micilor firme”, a precizat Amalia Sterescu, Senior Business Consultant.

“Le-am vorbit specialiştilor în resurse umane despre oameni, pentru că dacă angajaţii nu ar exista, rolul HR-ului nu ar exista, despre oameni şi despre potenţialul lor, este singura şansă că organizaţia să se dezvolte şi să treacă peste momentele dificile, să exploatăm la maximum potenţialul oamenilor pe care îl avem în companie”, a afirmat Mihaela Feodorof, executive coach, Career Architect.

Pentru unele companii, contribuţia departamentelor de resurse umane este foarte importantă, chiar esenţială, spun organizatorii evenimentului HR Summit.

“Evenimentul este cadrul ideal pentru întâlnirea tuturor specialiştilor de resurse umane din zona Moldovei, este un eveniment complex care include atât o parte workshop-uri, conferinţa şi zone expoziţionale aşa cum aţi făcut că a fost astăzi afară”, a spus Ruxandara Zaharia, project manager.

Specialiştii în resurse umane mai susţin că motivarea angajaţilor nu stă numai în partea financiară, ci şi în grija companiei de a le oferi diverse beneficii.

Acestea constau în pachete de sănătate pentru familie, programe pentru copii, dar şi în diferite training-uri de dezvoltare.

Urmăriţi întreg reportajul  aici:

iasi

Data articol: 18 octombrie 2013
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design