021/9003

„The safest place”

20 mai 2016, 0 comentarii
Contactează-mă!

Într-o dimineaţă, după o binevenită sesiune de yoga în aer liber, într-un moment de meditaţie, m-am văzut cu ochii minţii în ceea ce părea ”the safest place”. Da, ştiu, un englezism … nu mă certaţi prea tare, unele concepte sunt mai bine descrise de cuvinte în engleză. Se făcea că eram într-un fel de rai al minţii mele, fără de nelinişte, dor, suferinţă. Şi era atâta pace acolo, atâta calm şi atât de multă iubire, încât conştientul meu – realizând că nu pot trăi veşnic într-un astfel de cocon – mi-a trăznit o întrebare simplă: Care este pentru tine cu adevărat ”the safest place”?

Pe rând, mi s-au perindat prin minte: braţele mamei, unde cândva mă simţeam în siguranţă, căsuţa de celofan pe care mi-o construisem în curte copil fiind şi care era fortul meu de siguranţă, braţele iubitului pe umărul căruia alung frânturi de nelinişte, familia, locul pe care îl numeşti întotdeauna acasă

Şi atunci m-a izbit brusc: Evrika! ”The safest place” nu este ceva din exteriorul tău, nu este un loc, o persoană, ntz-ntz! ”The safest place” e înăuntrul nostru, întotdeauna!

The safest place

Şi când ţi-e rău, şi când suferi, şi când te simţi neajutorat – chiar dacă încerci şi speri în ajutor extern sau puterea forţei divine – ”the safest place” e întotdeauna cu tine, în tine. E doar acoperit uneori de ”Nu pot”, ”Mi-e teamă”, ”Nu cred”. De îndată ce retorica ta interioară se schimbă şi cazematele de nesiguranţă se topesc în mintea noastră, una câte una, atunci înţelegi că divinul din tine este inepuizabil şi atunci … Crezi, Speri, Înţelegi!

 ”The safest place” e momentul tău de respiro, este spaţiul ce te încarcă pentru a o lua de la capăt şi pentru a lupta în continuare cu fioroasele ”Nu pot”, ”Mi-e teamă”, ”Nu cred”. Astfel, creşti, evoluezi, te înfrunţi  în cele mai negre momente ale tale şi te transformi. Transformă-te într-un om mai bun!

Surse foto: 

https://homesforheroes.com/blog/the-safest-place-on-earth,

 http://www.theguardian.com/world/2014/may/29/chicago-skyscraper-glass-deck-cracks-willis-tower

Comentarii

Adauga comentariu

Azi ai făcut ceva pentru visul tău?

Resurse gratuite

E-book
gratuit

"Vreau să-mi schimb cariera"
vreau acces

Ghidul tranziției
în carieră

pas cu pas
vreau acces

Public
Speaking

resurse gratuite
vreau acces
Mai multe resurse gratuite
© 2019 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design