Contact

Vreau să-mi schimb cariera! Câteva sfaturi utile

12 ianuarie 2015, 3 comentarii
Contactează-mă!

Acesta este primul articol din seria Career Shift, serie pe care o voi publica într-un ebook.

E dimineață, parcă nu vrei să te dai jos din pat – gândul că trebuie să mergi, din nou, la acel job, cu acel șef, cu acele targeturi presante – îți taie din start orice avant. Nici dimineața nu mai pare atât de frumoasă iar traficul îngreunat nu face decât să mai adauge încă un surplus de nemulțumire la starea ta. Cu chiu cu vai ajungi la birou, îți deschizi laptop-ul, email-ul, calendarul, Facebook-ul, LinkedIN-ul, About.me-ul & CO, site-urile de știri și îți iei o mână ocupată însă gândurile tale sunt departe… Corpul tău e ca într-o cușcă, dar mintea ta e liberă să viseze… Ignori telefonul care sună non-stop, colegul care te pândește la ușa doar să-i faci semn să intre, reminder-urile ce țiuie repetabil din 5 în 5 minute, ignori până și cifra aia mare cu USD la final pe care ți-ai scris-o mare pe flipchart ca să ți se întipărească pe retină: targetul lunar de care depinde comisionul tău și al echipei tale… Și visezi – ce ar fi dacă…

Ce-ar fi dacă mâine ți-ai da demisia?

Ți-ai lua un an sabatic ca să vezi lumea sau să te dumirești ce vrei de la viață…Hm…creditele, copiii de acasă nu-ți permit asta, realitatea e ca un duș rece de multe ori.

Ce-ar fi dacă totuși ți-ai da demisia și ai porni o afacere pe cont propriu? Nu ți-e clar de unde ar trebui să începi și nici ideea aceea măreață de afaceri nu ți-a venit încă, însă stii că poți face atât de multe lucruri… Ai atât de multe exemple în jurul tău care funcționează și te suprinzi cum îi admiri în tăcere pe acești oameni ce au avut curajul să facă ceea ce tu nu îndrăznești acum.

Ce-ar fi dacă ți-ai da demisia și ți-ai lua un job nou, atractiv și mai bine plătit, un job care să îți dea șansa să înveți, să călătorești, să îți poți pune în aplicare spiritul intraprenorial… Nu ai mai fost la interviu de ceva ani, nici CV-ul tău nu e în mare formă iar profilul de pe LinkedIN e prăfuit de-a dreptul. Nu ți-e prea clar de unde să începi dar ar fi o opțiune…

Sigur, ai mai avea și opțiunea să nu îți dai demisia și să te muți lateral în organizație într-un alt rol, cu un alt șef și altă echipă. Dar cum? Job-urile bune nu prea se postează pe Intranet, network-ul tău intern lasă de dorit, nu socializezi suficient intern, lumea nu prea te cunoaște și foarte puțini îți cunosc competențele.

Visarea asta continuă și în timpul primei ședințe, te surprinzi frământându-te și în 1:1-ul pe care îl ai cu unul din subordonații tăi, adevărul e că nu te mai suporți așa. Devii toxic pentru cei din jur, ești toxic pentru tine însuți, anxietatea legată de schimbarea carierei însă e din ce în ce mai combătută de dorința ta, din ce în ce mai accentuată, de a face ceva, ALTCEVA căci simți că așa nu mai poți funcționa la parametrii de maximă performanță. Simți că locul tău nu mai e ACOLO. Te întrebi prea des: Ce  caut eu aici?

Te regăsești în această situație? Atunci merită să citești mai departe.

Personal, am fost în acel punct, după cum ți-ai dat deja seama, și am reușit să fac o tranziție de succes, să o iau, practic, de la zero, înarmată cu o mare dorință de a reuși, cu pasiune, cu câteva strategii bune, cu viziune și multă, multă muncă.

Astăzi îți dau câteva sfaturi care să te ajute cu un răspuns la întrebarea: Vreau o schimbare în carieră, de unde să încep? Dacă ai nevoie de mai mult suport, mă poți contacta oricând la: office@amaliasterescu.ro

7 Pași pe care îi poți face în demararea procesului de schimbare în carieră/job

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Comentarii (3)

  1. Laura Ciobotaru spune:

    Amalia, este un articol excelent si chiar sunt (eu si alt membru in familie) in situatia de a face un shift. Continutul clar, la obiect si foarte structurat ) m-a ajutat in 2 directii: sa imi recapat focusul si sa imi fac ordine in ganduri. Multumesc pentru ca ai impartasit din experienta ta! Este foarte apreciata! 🙂

  2. Camelia spune:

    Foarte reusit articolul! Felicitari! Chiar aveam nevoie de informatii actualizate, tot ce am gasit pana acum pe internet nu m-a ajutat.

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design