Contact

Credeam că dacă muncesc și voi avea rezultate, voi fi promovat(ă)! M-am înșelat!

19 februarie 2020, 0 comentarii
Contactează-mă!

Dacă ați ști de câte ori am auzit în practica mea de coaching aceste cuvinte spuse cu năduf, de profesioniști ajunși în acel punct în care trebuie să-și schimbe cariera/job-ul, împinși de frustrarea de a nu se simți apreciați, recunoscuți, doriți în roluri cheie, în organizație… Demult, tare demult,  m-am regăsit chiar eu într-o astfel de postură, învățând lecții aspre ce mi-au fost utile ulterior în evoluția mea profesională.

Poate că ați vrea să arăt cu degetul spre angajatori căci deh, au și ei păcatele lor, unele urâte chiar, dar am învățat că eșecul personal își arată fața hâdă mai ales când începi să te uiți în jur …după vinovați!

5 Sugestii legate de promovarea în interiorul unei companii

  1. Performanța bună, ”Meet standards” sau ”Exceed expectations” sau cum se măsoară ea în interiorul organizației tale – NU este suficientă! Întotdeauna vor fi alți angajați cu bun potențial și cu o foarte bună performanță care nu se vor rezuma doar la a livra ce le cere jobul. Care își vor identifica cu claritate obiectivul de carieră, își vor întări rețeaua strategică de contacte și vor deveni maeștri în a comunica ce îi face diferiți – pe ei sau echipele pe care le conduc! Performanță individuală de excepție fără a fi însă avocatul propriei cariere – amână momentul de promovare la care visezi.
  2. Nu-ți asuma că ”promovare” înseamnă doar să urci pe verticala organizației. În special în organizațiile piramidale, am fost educați că progresul în carieră e musai să fie pe verticală. Nu ignora oportunitățile de promovare pe laterală, un rol îmbogățit te poate expune la situații noi și îți poate dezvolta competențe noi.
  3. Nu lăsa frustrările legate de stagnarea propriei cariere să te transforme într-o victimă a unui sistem neprietenos. Întreabă-te ce stă în puterea ta să schimbi, acceptă ce nu poți schimba și ia o decizie! Nimeni nu va munci pentru cariera ta așa cum o poți face chiar tu.
  4. Să nu crezi că ești singur(ă) în acest demers. Poți avea alături mentori buni în călătoria ta către nivelul următor. Trebuie doar să înveți să ceri ajutorul.
  5. Uneori angajatorii pun cu ușurință ”etichete” angajaților. Află care este reputația ta în organizație vs. cum ai vrea să fii perceput în companie. Uneori degeaba vrei să fii privit ca un leader dacă organizația nu te vede deloc așa. Ce ar trebui să schimbi în modul în care comunici sau acționezi, ca să schimbi acea percepție? Cât de decis(ă) ești să acționezi?

Nu inacțiunea îți va accelera cariera! Chiar dacă uneori pare că alții decid pentru cariera ta, stă în puterea ta să îți creezi opțiuni! Da, planul B – e perfect valabil și când vine vorba de carieră. Învață cum să te faci util în mod constant organizației, dincolo de ceea ce îți scrie în job description!

Cei ce devin memorabili într-o organizație/companie nu sunt neapărat cei ce se conformează regulilor, ei sunt cei ce au învățat să schimbe regulile jocului! Mult succes pe drumul Tău!

Recomandările Amaliei

Mastering
Public Speaking

detalii și înscriere

Managers Bootcamp

detalii și înscriere

Managementul brandului personal

detalii și înscriere

Networking strategic

detalii și înscriere

Digital Leadership

detalii și înscriere

Managementul tranziției în carieră

detalii și înscriere

Comentarii

Adauga comentariu

Comunitate
Intră în comunitate!
Fă-ți cont gratuit!
1 unic
Conținut dedicat
strict acestei comunități
2 gratuit
Materiale gratuite sau contra cost pentru dezvoltarea ta sau a echipei tale
3 variat
Articole, ebooks, materiale video, mini traininguri

Contul de membru al comunității Amalia Sterescu îți oferă acces exclusiv la resurse profesionale special create.

Vreau cont gratuit
Azi ai făcut ceva pentru visul tău?
Abonare la newsletter
© 2021 Amalia Sterescu Politica de confidențialitate Politică privind Cookies Harta site Designed by: Live Design