Cum te poți folosi de umor în discursul tău?

Amalia Sterescu \ Cum te poți folosi de umor în discursul tău?

Admirăm speakerii care integrează umorul în discursurile lor, însă de fiecare dată când vine vorba de noi, rămânem la ideea că ”eu nu am carismă”, ”nu știu să spun glume” sau ”umorul în public speaking nu e pentru mine”. 

De ce este important să integrăm umorul în discursul nostru? Pentru că în public speaking nu este doar despre a oferi audienței fapte și cifre, este despre a dărui viață lucrurile despre care vorbești, a adăuga emoție și a schimba mentalități. 

Câteva din beneficiile umorului în public speaking:

Din ce am văzut la speakerii profesioniști la evenimentele la care am mai luat parte, aceștia nu spun neapărat glume, cât se folosesc de umor într-un mod eficient pentru a-și pune în valoare mesajul pe care vor să îl transmită

Cum poți integra și tu umorul atunci când vorbești în public?

1. Autoironia

Cel mai înțelept atunci când vrei să râzi de cineva, este să râzi de tine însuți, în mod subtil și elegant. Oamenii apreciază când reușești să integrezi ușoare autoironii în discursul tău. 

     2. Anecdote

Poți folosi o anecdotă personală sau o poveste care te-a inspirat/amuzat și pe care o poți condimenta cu puțin umor pentru un efect cu impact!

     3. Citate sau metafore

Citate celebre care integrează umorul sau metafore care folosesc comparații care te fac să zâmbești sunt foarte utile pentru a sparge seriozitatea audienței tale. Mie mi-a plăcut tare mult comparația făcută de scenaristul Alan Bennett, care spunea că ”Viața, este ca și cum ai deschide o cutie de sardine. Cu toții căutăm cheia pentru a o deschide”.

A integra umorul în public speaking nu înseamnă a râde cu gura până la urechi, ci mai degrabă a așeza zâmbetul pe fețele publicului tău și a-ți pune în evidență mesajul. În final, ești public speaker și nu comediant, așadar discursul tău nu trebuie să fie de tipul: discurs, glumă, discurs, glumă. Umorul în public speaking este un instrument care îți pune în evidență mesajul și te ajută să îl conturezi în mintea audienței tale. 

Data articol: 18 iunie 2019
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

© 2024 Amalia Sterescu Designed by: Live Design