Discursul persuasiv: Convinge publicul să îmbrățișeze viziunea ta

Amalia Sterescu \ Discursul persuasiv: Convinge publicul să îmbrățișeze viziunea ta

Te-ai gândit vreodată la puterea cuvintelor? Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii și-au folosit propriile cuvinte pentru a convinge, pentru a crea și menține relații, dar și pentru a transforma lumea, societatea în care trăim. Fie că suntem acasă, la serviciu sau în orice altă împrejurare, ne folosim de propria voce pentru a transmite informații, dar cuvintele pot face mai mult decât atât.

Construit și livrat corect, orice discurs public poate schimba mentalități, poate deschide noi drumuri și poate crea noi speranțe. Există câteva reguli de comunicare menite să ne facă toate conversațiile mai ușoare, dar și câteva sfaturi pe care oricine ar trebui să le urmeze dacă își dorește să inspire și să conducă oamenii în direcția dorită. Află, din rândurile următoare, ce înseamnă persuasiune, cum construiești un mesaj și cum îl livrezi publicului, în așa fel încât să îmbrățișeze viziunea ta.

Cum putem construi un discurs persuasiv?

Mai întâi de toate, trebuie să știi ce înseamnă persuasiv. Prin persuasivitate, ne referim la abilitatea de a convinge o persoană sau un grup de persoane să adopte o anumită opinie sau să întreprindă anumite acțiuni. Argumentele și informațiile se prezintă într-un mod convingător și captivant, fără să se facă apel la autoritate. Miza este de fapt câștigarea încrederii.

Înțelege cine este publicul și captează atenția

Se spune că vorbitul în public este o artă. Din fericire, această artă poate fi învățată, exersată și practicată mai devreme sau mai târziu. Altfel spus, îți poți găsi vocea la orice vârstă, contează doar să-ți dorești să faci un pas în față. Odată ce prinzi curaj, urmează să faci primele demersuri în a construi un discurs persuasiv. E important pentru început să înțelegi cine te ascultă, cine sunt acești oameni. Află ce îi motivează, ce îi descurajează, ce le place să facă, care sunt pasiunile lor și obiectivele comune. Cu cât cunoști mai multe detalii despre publicul tău, cu atât îți va fi mai ușor să-ți adaptezi mesajul și să atragi atenția.

Câștigă încrederea publicului

Acum știi cine este publicul tău și ai reușit să captezi atenția ascultătorilor. Cum o menții? Ei bine, următorul pas este câștigarea încrederii. E importat să le oferi celor care te ascultă toate motivele pentru a te considera un expert în zona ta. Oamenii te vor asculta până la capăt dacă le prezinți interes, dacă se observă prin atitudinea și argumentele aduse că știi cu adevărat despre ce vorbești. 

Evidențiază problema

Pentru a construi un mesaj persuasiv trebuie să dovedești audienței că ai înțeles foarte bine datele problemei. Gândește-te doar că oamenii își vor pierde instant interesul dacă cel care le vorbește și urmează să-i convingă nu cunoaște pe îndelete toate datele situației. În plus, există posibilitatea ca unele persoane să nu înțeleagă exact de ce se află în sală.

Prezintă soluțiile

Cea mai interesantă parte începe acum. După ce ai pus cărțile pe masă, identificând toate problemele existente, urmează etapa în care aduci soluții – argumente solide, credibile și bine ancorate în realitate. Aici, cel mai important aspect ține de cunoașterea subiectului în profunzime. Dacă știi despre ce vorbești, ai argumente solide, dar și răspunsuri la posibilele întrebări și neclarități. Ai observat cum se mișcă pe scenă un speaker la evenimente? Este încrezător, are un limbaj al corpului care nu trădează nicio emoție, ochii lui te inspiră, iar gesturile parcă te invită să asculți cu plăcere.

Explică beneficiile pe care le vor obține

În momentul de față ai ajuns aproape de linia de finish. Publicul e atent, are încredere în tine și știe care sunt soluțiile pentru a rezolva cele mai arzătoare probleme. Dar ce se întâmplă după finalizarea discursului? Spuneam că persuasivitatea înseamnă puterea de a convinge prin cuvinte frumoase, tonalitate optimă, ochi blânzi și înțelegători. Oamenii sunt concepuți în așa fel încât să se îndrepte către direcția care le aduce cele mai multe avantaje. Prezintă-le beneficiile soluțiilor menționate! Ideile mărețe trebuie să fie însoțite de beneficii pe termen lung.

Cum livram un mesaj persuasiv?

Dacă vrei să schimbi lumea cu ajutorul cuvintelor, înseamnă că trebuie să te înscrii la un curs de public speaking. Toate cunoștințele dobândite pe parcursul modulelor de specialitate te vor ajuta enorm în carieră, dar și în viața personală. A ști când și cum să comunici este principalul avantaj al omului modern, cel care nu își impune limite, cel care își permite să facă pași concreți către atingerea celor mai mari visuri. Ne întoarcem la cuvinte și la puterea lor nemărginită de a schimba perspective. Există câteva tehnici pe care le poți aplica pentru a livra un mesaj persuasiv. Citește în continuare!

Schimbarea percepției fără contrazicere

Nu toți oamenii iubesc să fie contraziși. Astfel, rolul tău este de a pune în valoare argumentele, stimulând gândirea critică și deschiderea către nou. De multe ori, oamenii sunt destul de greu de convins să iasă din zona de confort. Așa apar blocajele și senzația de stagnare. Folosește un limbaj pozitiv, nu-i contrazice, focusează-te pe argumente și folosește-te de experiența personală!

Apelează la emoțiile ascultătorilor

Cei mai poetici dintre noi preferă să spună că oamenii sunt făcuți din emoții, ceea ce e cât se poate de adevărat. De cât ori ai luat decizii pe fond emoțional? Oamenii reacționează, iau hotărâri, fiind cuprinși de emoții, iar mai târziu, se justifică în mod rațional. Se întâmplă așa pentru că, în viață, facem mai mulți pași atent ghidați de emoții, nu de rațiune. Un discurs persuasiv trebuie să facă apel la emoție, la valorile și credințele comune ale grupului și, în cele din urmă, să creeze o legătură între public și vorbitor.

Tratează cu respect pe cei care iți pun întrebări și au obiecții

E important să încurajezi diversitatea și să nu ignori obiecțiile. E foarte posibil ca oamenii să aibă nelămuriri, deci să pună câteva întrebări. Dacă vrei să prezinți încredere celor cărora le vorbești, aceste întrebări și neclarități trebuie tratate cu respect. Încurajează schimbul de idei, ascultă și tratează abordarea fiecăruia cu deschidere și înțelegere!

Calibrează mesajul discursului tău în funcție de convențiile potrivite

Punctăm acum un aspect deosebit de important pentru câștigarea simpatiei: publicul trebuie să te perceapă ca pe un om cu zero interes personal în cauza despre care vorbește. Sigur că există și excepții, dar oamenii tind să-și piardă interesul atunci când sunt convinși că prezența speakerului nu își propune decât să atragă beneficii și alte foloase pentru propria persoană. Astfel, rolul tău este acela de a livra un mesaj persuasiv, argumentat de beneficiile pe care alții le-au dobândit după ce au îmbrățișat schimbarea. Trebuie să exemplifici cu situații concrete, să le spui că și alții au făcut asta și se bucură deja de avantaje competitive.

Așadar, un discurs persuasiv reușește să influențeze și să motiveze publicul, reușește să schimbe mentalități și să pornească motoarele. Totuși, pentru a realiza acest lucru, cel care vorbește trebuie să fie bine pregătit, să ofere argumente solide, să facă apel la empatie și să utilizeze tehnicile adecvate pentru audiența sa, fără să treacă granița către ignoranță, autoritate impusă și tonalitate ridicată.

Data articol: 15 aprilie 2024
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

newsletter
EXCLUSIV PE MAIL
Un pont citit la cafea îți poate schimba cariera sau business-ul
Asigură-te ca nu ratezi oportunitatea de a accesa gratuit informații valoroase și concise, pe care nu le găsești în altă parte
Abonează-te la newsletter
© 2024 Amalia Sterescu Designed by: Live Design