Inteligenta Emoțională in Leadership: Rol si Importanta

Amalia Sterescu \ Inteligenta Emoțională in Leadership: Rol si Importanta
inteligenta emotionala in leadership

Emoțiile fac parte din noi și ne ghidează la fiecare pas, determinând într-o mare măsură calitatea relațiilor noastre. Din acest motiv, mai ales în mediul de business, se pune un mare accent pe conceptul de inteligență emoțională. Sigur ai auzit despre acest termen care sugerează capacitatea oamenilor de a-și gestiona cu succes trăirile interioare și de a lua decizii bine informate. De altfel, liderii de succes lucrează constant la îmbunătățirea acestui aspect, considerându-se că un conducător trebuie să-și adapteze gândirea în funcție de context, iar aici intervin emoțiile. În rândurile următoare, vei descoperi ce este inteligența emoțională, dar și cât de importantă este în contextul leadershipului.

Definirea inteligenței emoționale în leadership

Inteligența emoțională ca definiție reprezintă capacitatea de a înțelege și gestiona atât propriile emoții, cât și pe ale celorlalți. Acest concept a apărut în urmă cu mult timp, dar a ajuns în atenția oamenilor mai târziu, prin intermediul lui Daniel Goleman. Fost jurnalist la The New York Times, psiholog și scriitor, acesta a publicat numeroase cărți despre educație, științe și leadership.

Ce înseamnă inteligența emoțională și cum se aplică în contextul leadershipului?

Un lider este tot timpul conectat la munca pe care o întreprinde, trebuie să răspundă la zeci de e-mailuri pe zi, să se informeze constant, să caute inovație, să ia decizii la rece și să fie capabil de a rezolva toate task-urile într-un timp limitat, sarcini care la prima oră a dimineții par copleșitoare chiar și pentru un lider care își pune pelerina lui Superman peste costum. Adăugăm aici conversațiile telefonice, ședințele de grup și discuțiile 1 la 1. Să știi cum să relaționezi cu oamenii, să-i asculți și să-i înțelegi, să oferi feedback constructiv, să fii deschis la sugestii și recomandări, să nu ai căderi nervoase, ci mereu o vorbă bună pregătită pentru coechipierii tăi sunt cele mai importante abilități de leadership.

Pentru a înțelege mai bine rolul pe care îl are inteligența emoțională în leadership trebuie să discutăm și despre coeficientul de inteligență. La modul general, coeficientul de inteligență (IQ) trebuie corelat cu inteligența emoțională (EQ). De ce? Pentru că IQ te poate ajuta să creezi o mapă de prezentare complexă și atrăgătoare pentru noul proiect la care lucrezi, dar EQ te va ajuta să gestionezi stresul și emoțiile pentru a-ți prezenta lucrarea în fața colaboratorilor.

Beneficiile și avantajele inteligenței emoționale în conducerea organizațională

Abilitatea de a-ți controla emoțiile este esențială în mediul de business, la fel cum este și abilitatea de a înțelege emoțiile celorlalți. Dacă și tu crezi că ai nevoie de o ghidare atentă în acest sens, te poți înscrie la un curs de leadership. Da, inteligența emoțională în leadership este o calitate care poate fi îmbunătățită constant. În plus, toate informațiile referitoare la modul de lucru și la gestionarea relațiilor cu ceilalți pot fi de mare folos inclusiv în viața personală. Despre inteligența emoțională se mai spune că este și abilitatea de a-ți valorifica puterea și modul de a lucra cu ceilalți – calități de aur pentru un lider de succes. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale inteligenței emoționale în conducerea organizațională:

inteligenta emotionala in business

Componentele cheie ale inteligenței emoționale în leadership

Îl menționam mai sus pe Daniel Goleman, promoterul inteligenței emoționale, cel care a scris numeroase lucrări pe această temă și care a identificat 5 elemente cheie, esențiale în leadership:

Autoconștientizarea

Odată ce te cunoști pe tine, îți va fi mult mai ușor să înțelegi cum toate sentimentele care te definesc îi pot afecta pe cei din jur. Cei care se cunosc bine sunt și cei mai realiști. Ei nu exagerează cu autocritica și autosabotajul, dar nici nu debordează de optimism atunci când nu este cazul. Putem spune că autoconștienizarea are un rol cheie în procesul de a fi cinstit cu tine, dar și cu cei din jur.

Autogestionarea emoțională

Fiind conștient de propriile sentimente și trăiri interioare, poți trece la pasul următor: autoreglarea emoțională. Nu trebuie să-ți ascunzi sentimentele, ci să le gestionezi. Dacă reușești să-ți păstrezi controlul asupra impulsurilor de moment, vei construi un mediu de lucru confortabil pentru cei care se află în subordinea ta. Această calitate vine și ca o gură de aer proaspăt în mediul competitiv în care ne aflăm. Tehnologia avansează de la o zi la alta, iar mediul de business este într-o continuă schimbare. Astfel, un lider care își stăpânește emoțiile va fi mult mai capabil de a se adapta schimbărilor, modificări permanente care pe alții reușesc să-i pună la zid.

Empatia și relațiile interpersonale

Dacă vrei să fii cunoscut ca un lider de succes, atunci trebuie să îți dezvolți latura empatică. Oamenii care reușesc să se identifice cu ceilalți, să le înțeleagă nevoile, să le accepte punctele de vedere și să se adapteze diferitelor tipuri de comportamente pot construi relații solide.

Motivația

Există mai multe tipuri de inteligență emoțională, iar motivația te face să iei cele mai bune decizii, să progresezi și să faci față eșecurilor. Liderii motivați sunt cei care rămân mereu optimiști și care găsesc soluții eficiente chiar și pentru cele mai sumbre scenarii. Sigur că aici intervine și domeniul în care activezi. E foarte important să îți placă ceea ce faci.

Abilitățile sociale și influența pozitivă

Dacă ești o persoană sociabilă îți va fi mult mai ușor să colaborezi cu ceilalți, să previi conflicte și să legi relații pe termen lung. Sociabilitatea are un rol cheie în negociere, dar și în influențarea celor din jur. Un lider care are întotdeauna vorbele la el va găsi puterea de a-i influența pozitiv pe membrii echipei.

creier si inima

Beneficiile inteligenței emoționale în leadership

Inteligența emoțională le permite liderilor să fie mult mai conectați cu echipa, aducând beneficii semnificative mediului de lucru. Printre acestea putem enumera următoarele:

Strategii practice pentru dezvoltarea inteligenței emoționale în leadership

Dezvoltarea inteligenței emoționale este un proces continuu, un drum pe care îl poți începe notându-ți toate gândurile. În acest fel vei da curs procesului de autocunoaștere. Apoi, va trebui să reduci viteza pentru a fi atent la oamenii din jur, la nevoile și dorințele lor. Odată ce ai apăsat pedala de frână, vei putea pune în aplicare și alte strategii, precum: exerciții de gestionare a stresului, ascultare activă, dezvoltarea empatiei și comunicării eficiente, învățare continuă și îmbunătățirea bunăstării personale. Cursurile de leadership te pot ajuta mult în tot acest proces. Nu ezita să ceri ajutor specializat!

Întrebări frecvente despre inteligența emoțională în leadership

Cum să-ți dezvolți empatia în relația cu subordonații?

Pentru a-ți dezvolta empatia în relația cu subordonații, e necesar să-ți faci timp pentru a-i asculta, pentru a înțelege nevoile și pentru a accepta opiniile acestora. Empatia nu are nici cea mai mică legătură cu soluțiile imediate, ci cu capacitatea de a te pune în pielea celor din jur, de a înțelege cum sunt privite deciziile tale și din alt unghi.

Cum să gestionezi situațiile de conflict prin utilizarea inteligenței emoționale?

Pentru a gestiona situațiile de conflict trebuie să identifici cauzele reale ale acestuia. Apoi, e necesar să faci apel la calm, să rămâi în control și să eviți etichetările. Ascultă cu atenție toate opiniile, validează emoțiile celor din jur și oferă feedback constructiv.

Cum să-ți influențezi pozitiv echipa și să inspiri performanță?

Pentru a-ți influența în mod pozitiv echipa trebuie să fii, în primul rând, un exemplu bun de urmat. Apoi, e esențial să răspândești chiar tu optimism și entuziasm, să stabilești obiective concrete, să gestionezi corect timpul și resursele, să oferi recompense și să încurajezi creativitatea. De altfel, e important să lași mereu ușile deschise. Comunicarea sinceră are un rol cheie în construirea relațiilor pe termen lung.

Așadar, inteligența emoțională este o abilitate care, odată ce este dezvoltată și fructificată, îți va aduce numeroase avantaje atât în plan profesional, cât și personal.

Data articol: 23 octombrie 2023
Leadership
Leadership

cu Amalia Sterescu

newsletter
EXCLUSIV PE MAIL
Un pont citit la cafea îți poate schimba cariera sau business-ul
Asigură-te ca nu ratezi oportunitatea de a accesa gratuit informații valoroase și concise, pe care nu le găsești în altă parte
Abonează-te la newsletter
© 2024 Amalia Sterescu Designed by: Live Design